Πως ο Ματσολένι νίκησε τον καρκίνο!

Την περιπέτεια της υγείας του και την μάχη με την επάρατη νόσο αποκάλυψε ο, πρόσφατα αποσυρθείς, Ιταλός διαιτητής

Πως ο Ματσολένι νίκησε τον καρκίνο!

Στα 45 του χρόνια ο Πάολο Σίλβιο Ματσολένι αποτελεί, εδώ και λίγες μέρες εξέχον μέλος των παλαιμάχων Ιταλών διαιτητών, ενώ παράλληλα, περιδιαβαίνει τη γειτονική χώρα για να προωθήσει την αυτοβιογραφία του.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές τις ζωής του. Έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.
Σ' αυτές περίοπτη θέση έχει εκείνη όπου βγήκε νικητής στην μάχη με έπαθλο την ίδια του τη ζωή!


Ο ρέφερι από το Μπέργκαμο, πριν από 7 χρόνια, πάλεψε με την επάρατη νόσο και την κατατρόπωσε: «Το 2012 νίκησα τον καρκίνο. Ήταν 8 Φλεβάρη εκείνης της χρονιά και μετά από ένα Μίλαν - Γιούβε για το Κύπελλο ήμουν χάλια. Η γυναίκα μου, Νταϊάνα, με πήρε από το χέρι και με έπεισε να συνεχίσω. Είχα σφυρίξει το Φιορεντίνα - Ουντινέζε την προηγούμενη Κυριακή στο Καμπιονάτο και τη Δευτέρα μπήκα σε κλινική του Μιλάνου για επέμβαση. Παρότι είχα οριστεί δύο μέρες αργότερα να διευθύνω αγώνα αρνήθηκα την αντικατάσταση μου από τον Στέφανο Μπράσκι. Ήταν μια επιλογή ζωής την οποία πήρα λόγω της έμπνευσης που μου έδωσε η γέννηση του γιου μου Ρικάρντο... » ανακαλεί στην μνήμη του

Όσο για το μέλλον του μετά το φινάλε της διαιτητικής του καριέρας έχει ξεκάθαρο ότι δεν τον ενδιαφέρει ένας ρόλος τηλεδιαιτητή: «Δεν ξέρω αν θα μείνω σπίτι μου ή η ένωση μου θα μου δώσει κάποιο πόστο. Πάντως, σίγουρα, δεν θα με δείτε να κριτικάρω αμφισβητούμενες φάσεις στην τηλεόραση».

Ωστόσο απ' ότι φαίνεται ακόμη δεν έχει κόψει τον «ομφάλιο λώρο» του με τη διαιτησία: «Έχω 45 τατουάζ, αλλά θέλω να κάνω... 210! Όσα τα ματς της Serie A που σφύριξα!»