Επίσημο: H Ρεάλ Σοσιεδάδ κέρδισε τον Ισάκ

Ο 19χρονος, διεθνής, Σουηδός επιθετικός υπέγραψε στην ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν για 5 χρόνια

Επίσημο: H Ρεάλ Σοσιεδάδ κέρδισε τον Ισάκ

Ως σημαντική και μεταγραφή προοπτικής αξιολογούν στην Ρεάλ Σοσιεδάδ την απόκτηση του Αλεξάντερ Ισάκ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Ο 19χρονος, Σουηδός, διεθνής, επιθετικός υπέγραψε, λίγες ώρες μετά την άφιξη του στο Σαν Σεμπαστιάν, για 5 χρόνια (ως το 2024) με την βασκική ομάδα και κατόπιν παρουσιάστηκε ως νέος παίκτης της.

Παρότι δεν έγινε γνωστό το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης στην Σουηδία εκτιμούν ότι η Ρεάλ Σοσιεδάδ εκταμίευσε περί τα 9 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Άλλά τόσα είχαν δώσει οι Βεστφαλοί προ 2ετίας για να τον αποσπάσουν από την ΑΪΚ Στοκχόλμης.

Ωστόσο, με τους "κιτρινόμαυρους" έπαιξε σε διάστημα 1,5 χρόνου μόλις 5 φορές στο πρωτάθλημα δίχως να καταφέρει να βρει στόχο. Αντίθετα τα πήγε πολύ καλύτερα (13 τέρματα σε 16 ματς πρωταθλήματος) στην Ολλανδία, αγωνιζόμενος ως δανεικός, με την Βίλεμ το πρώτο εξάμηνο του 2019, μ' αποτέλεσμα οι Βάσκοι να «ποντάρουν» σε εκείνον.

Ο παίκτης αφού πέρασε ιατρικά δήλωσε: «Ήταν ένα όνειρο να παίξω στο Ισπανικό πρωτάθλημα - το κορυφαίο της Ευρώπης - και είμαι ευτυχής που θα το κάνω στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η άφιξη μου εδώ σχετίζεται με το ότι η ομάδα δουλεύει με τους νέους παίκτες και τους δίνει ευκαιρίες».
Με την τελευταία αποστροφή των λεγομένων του να μοιάζει με «καρφί» προς την πρώην του ομάδα.

Εξάλλου σύστησε τον εαυτό του στους φίλους της νέας του ομάδας: «Είμαι ένας παίκτης που του αρέσει να κρατά την μπάλα στα πόδια, με καλή τακτική τοποθέτηση και δουλεύω για το σύνολο. Θέλω να το κάνω σκοράροντας. Εκτός γηπέδου είμαι συμπαθητικός και ταπεινός».

Η σύγκριση με τον «Ίμπρα»...


Όσο για την σύγκριση του με τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς δεν έδειξε να τον ενοχλεί: «Για μένα δεν είναι πρόβλημα η σύγκριση. Αυτό που θέλω είναι να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου αγωνιζόμενος».