Ο Ερντογάν πάντρεψε τον Μεσούτ Οζίλ (pic-vid)

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  έγινε μάρτυρας στον γάμο του Μεσούτ Οζίλ και της Αμινέ Γκιουλσέ.

Ο Ερντογάν πάντρεψε τον Μεσούτ Οζίλ (pic-vid)

O ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, Μεσούτ Οζίλ τέλεσε την Παρασκευή (7/6) τον γάμο του στην Κωνσταντινούπολη με την πρώην Μις Τουρκία και νυν ηθοποιό Αμινέ Γκιουλσέ με μάρτυρα τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι γνωστό ότι ο Μεσούτ Οζιλ έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια στον πρόεδρο της Τουρκίας και γι αυτό το λόγο αποφάσισε να γίνει και μάρτυρας στον γάμο.Ο Ερντογάν και η σύζυγός του, η Εμινέ, εθεάθησαν να στέκουν χαμογελαστοί δίπλα στο ζευγάρι ενώ ένας αξιωματούχος, ντυμένος στα κόκκινα, τελούσε τον γάμο.

Βέβαια στο παρελθόν υπήρχαν αντιδράσεις στην υπόθεση των τουρκικής καταγωγής ποδοσφαιριστών της Εθνικής Γερμανίας. Είχε απασχολήσει για πολύ καιρό την γερμανική κοινή γνώμη. Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζεται συχνά από τα γερμανικά ΜΜΕ «αυταρχικός» και «δικτάτορας» που "δεν σέβεται τις αξίες της Γερμανίας". Στις αντεγκλήσεις είχε εμπλακεί και ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος είχε αργότερα κατ' ιδίαν συνάντηση μαζί του.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι και κατά την περσινή επίσκεψή του στο Βερολίνο ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αναφέρει στις επίσημες δηλώσεις του ότι «ο Οζίλ μας έπεσε θύμα ρατσισμού» στην Γερμανία.

Ο Ερντογάν συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης που θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες, μετά την αμφιλεγόμενη ακύρωση της νίκης της αντιπολίτευσης στις εκλογές του Μαρτίου.