Λιούμπομιρ Φέισα, ο άνθρωπος-πρωτάθλημα!

Ο 30χρονος μέσος, που στο παρελθόν αγωνίστηκε και στον Ολυμπιακό, είναι... μόνιμος πρωταθλητής από τότε που ουσιαστικά ξεκίνησε η καριέρα του και πλέον βάζει πλώρη για να… κατακτήσει και την Τουρκία με την μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσέ

Λιούμπομιρ Φέισα, ο άνθρωπος-πρωτάθλημα!

Θέμα χρόνου θεωρούν στην Τουρκία την μετακίνηση του Λιούμπομιρ Φέισα από την Μπενφίκα στην Φενέρμπαχτσέ. Δημοσίευμα της «Sabah» υποστηρίζει πως ο 30χρονος Σέρβος μέσος αναμένεται πολύ σύντομα στην Κωνσταντινούπολη για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στα «καναρίνια» και να βάλει την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη νέα του ομάδα, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Η αρχική πρόταση της τουρκικής ομάδας για τον ποδοσφαιριστή έφτανε τα τρία εκατομμύρια ευρώ και παρότι ο πορτογαλικός σύλλογος την απέρριψε, εν συνεχεία η «Φενέρ» επέστρεψε με νέα βελτιωμένη προσφορά ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων, που φέρεται να έγινε και αποδεκτή από τους «αετούς».

Ο Φέισα δεν σταματά να εντυπωσιάζει με το πλούσιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο και τα... κατορθώματά του στους αγωνιστικούς χώρους, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης με πρόβλημα τραυματισμού. Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, όσον αφορά την πορεία του είναι το γεγονός ότι από τότε που ουσιαστικά ξεκίνησε την καριέρα του σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο είναι... μόνιμος πρωταθλητής!

Ο Σέρβος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τα τμήματα υποδομής της Χάιντουκ Κούλα και στα 20ου χρόνια έκανε το πρώτο μεγάλο «άλμα» στην καριέρα του με την μετακίνησή του στην Παρτιζάν. Από την πρώτη του κιόλας σεζόν (2008/2009) στο Βελιγράδι στέφθηκε πρωταθλητής Σερβίας και από τότε το... γαϊτανάκι αυτό καλά κρατεί!

Από τον έναν τίτλο στον άλλο…

Μέχρι το 2011 που ήρθε στη χώρα μας για να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα» και να ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού κατέκτησε συνολικά με την Παρτιζάν τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Σερβίας, ενώ η συνέχεια για τον ίδιο ήταν ανάλογη και στον Θρύλο. Στα δύο χρόνια της παρουσίας του στην Ελλάδα στέφθηκε δύο φορές νταμπλούχος (2011-12 και 2012-13) και μοιραία το καλοκαίρι του 2013 συγκέντρωσε πάνω του το ενδιαφέρον ουκ ολίγων ευρωπαϊκών συλλόγων που «έριζαν» για την απόκτησή του.

Αυτή που κέρδισε τελικά τη μάχη για την απόκτηση των δικαιωμάτων του ήταν η Μπενφίκα και ο διεθνής άσος από την πρώτη του κιόλας σεζόν στους «αετούς» δικαίωσε τους ιθύνοντες της πορτογαλικής ομάδας για την επιλογή τους. Την περίοδο 2013 – 2014 βοήθησε την Μπενφίκα να σαρώσει όλους τους εγχώριους τίτλους, με την κατάκτηση του «τρεμπλ» (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ), ενώ έφτασε και μία «ανάσα» από το «καρέ» τροπαίων, όταν η ομάδα του κέρδισε τη συμμετοχή της στον τελικό του Europa League εκείνης της περιόδου.

Στον τελικό βέβαια κόντρα στην Σεβίλλη, οι «αετοί» ηττήθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι από τους Ανδαλουσιάσους με 4-2, έπειτα από το «στείρο» 0-0 της κανονικής διάρκεια και της παράτασης κι έχασαν έτσι την ευκαιρία για μία ακόμα σπουδαία διάκριση.

Ο Φέισα στο διάστημα της καριέρας του στην Μπενφίκα πραγματοποίησε 164 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Συνολικά, σήκωσε στα χέρια του πέντε πρωταθλήματα, εκ των οποίων το τελευταίο ήταν το εφετινό, όπως επίσης δύο Κύπελλα και ισάριθμα Λιγκ Καπ και πορτογαλικά Σούπερ Καπ.

Επόμενος «σταθμός» στην ποδοσφαιρική του καριέρα, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η Φενέρμπαχτσέ. Τα «καναρίνια» ποντάρουν πολλά στην εμπειρία και το ταλέντο του 30χρονου χαφ και μένει να φανεί αν ο τελευταίος θα δώσει συνέχεια στο εντυπωσιακό του σερί με τις κατακτήσεις τροπαίων ώστε να δείξει και στην νέα του ομάδα το δρόμο των επιτυχιών.