Στα χέρια του Ιταλο-Αμερικανού μεγιστάνα Κομίσο η Φιορεντίνα

Ο Ρόκο Κομίσο είναι το νέο «αφεντικό» της ομάδας της Φλωρεντίας, παίρνοντας τη... σκυτάλη από τα αδέρφια Ντέλα Βάλε.

Στα χέρια του Ιταλο-Αμερικανού μεγιστάνα Κομίσο η Φιορεντίνα

Νέα εποχή ξεκινάει στη Φιορεντίνα, καθώς τα αδέρφια Ντιέγκο και Αντρέα Ντέλα Βάλε αποχωρούν από τα διοικητικά ηνία δίνοντας τη θέση τους στον Ιταλο-Αμερικανό μεγιστάνα Ρόκο Κομίσο, ο οποίος και θα πάρει στα χέρια του το 98% των μετοχών του κλαμπ.

Η συμφωνία για την «αλλαγή χεριών» στα διοικητικά έχει μπει στην τελική της ευθεία και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, με το «ντιλ» να είναι ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με ιταλικά Μέσα.

Μιλώντας στην «Corriere della Sera» ο Αντρέα Ντέλα Βάλε αναφέρθηκε στο νέο διοικητικό κεφάλαιο που ανοίγει για την ομάδα της Φλωρεντίας, τονίζοντας σχετικά:

«Κλείνει μια εποχή που διήρκεσε 17 χρόνια. Οι τελευταίοι μήνες ήταν αρκετά οδυνηροί για εμένα και τον αδερφό μου. Αγοράσαμε τη Φιορεντίνα με πάθος για την ομάδα, αλλά όταν ο κόσμος πλέον αντιδρά και ξεσηκώνεται και έρχεται μπροστά σου να σου πει ότι δεν σε θέλει, τότε τα σημάδια είναι ξεκάθαρα. Είναι λογικό, πάντοτε όλοι οι κύκλοι κλείνουν».

Αυτή δεν θα είναι η παρθενική ενασχόληση του Ρόκο Κομίσο με το ποδόσφαιρο, καθώς από το 2017 ο 69χρονος επιχειρηματίας είναι μεγαλομέτοχος της Νιου Γιορκ Κόσμος, που αγωνίζεται στη νεοσύστατη αμερικανική κατηγορία NPSL.