Μπέντο: «Μη γίνουμε σαν την Ελλάδα»

Ο Πορτογάλος τεχνικός έφερε ως κακό παράδειγμα το ποδόσφαιρο της πατρίδας μας.

Μπέντο: «Μη γίνουμε σαν την Ελλάδα»

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θυμήθηκε ο Πάουλο Μπέντο. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού σε δηλώσεις του στην Renascença στο πλαίσιο της διάσκεψης «Bola Branca» αναφέρθηκε στη χώρα μας, αλλά το άσχημο είναι πως αυτό δεν το έκανε για καλό λόγο. Ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του και τα συνέκρινε με την Ελλάδα. Έφερε τη χώρα μας ως κακό παράδειγμα και τόνισε πως δεν πρέπει η Πορτογαλία να γίνει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Πάουλο Μπέντο:

«Από αυτά που έχω δει από απόσταση, βλέπω ότι κινούμαστε προς όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Είναι μια εξαιρετική χώρα, με ένα πρωτάθλημα που δεν είναι πιο ανταγωνιστικό από το δικό μας, αλλά στα ντέρμπι οι φιλοξενούμενοι οπαδοί δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί το ίδιο στην Πορτογαλία, οι... πόλεμοι που γίνονται να μην οδηγήσουν σε τέτοια μέτρα.

Υπάρχουν πράγματα που δεν μας κάνουν υπερήφανους, εκτός των τεσσάρων γραμμών, με πολεμικά σκηνικά που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Έχουμε ακόμα την ευτυχία να έχουμε ανθρώπους και οικογένειες στα γήπεδα, αλλά με αυτό το νοσηρό περιβάλλον, που μπορεί να φέρει ανασφάλεια, όσον αφορά τη βία και την έλλειψη ασφάλειας, οι οικογένειες πιθανόν να μην επιστρέψουν και οι ιθύνοντες πρέπει να προβληματιστούν.

Όσα συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο μας ικανοποιούν. Το πρωτάθλημα αποδείχθηκε ανταγωνιστικό, από τον τρόπο που εξελίχθηκε μέχρι το τέλος, σε πολλά σημεία του βαθμολογικού πίνακα, τόσο όσον αφορά τον τίτλο του πρωταθλητή, όσο και στη μάχη της παραμονής».