Επίσημο: Στην Ίντερ ο Κόντε

Ανακοινώθηκε η συνεργασία των «νερατζούρι» με τον Ιταλό τεχνικό.

Επίσημο: Στην Ίντερ ο Κόντε

Ο Αντόνιο Κόντε είναι και επίσημα ο διάδοχος του Λουτσιάνο Σπαλέτι στην Ίντερ.

Η ομάδα του Μιλάνο ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (31/5) τον 49χρονο προπονητή, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα όλων αυτών των ημερών στον Τύπο.

Ο Κόντε, ο οποίος έχει πανηγυρίσει ήδη 4 πρωταθλήματα στην καριέρα του, τρία διαδοχικά με τη Γιουβέντους και ένα με την Τσέλσι, επιστρέφει στη Serie A μετά από πέντε χρόνια και δηλώνει ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα σελίδα της καριέρας του:

«Αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο της ζωής μου, είμαι ενθουσιασμένος. Θα προσπαθήσω με τη δουλειά να ανταποδώσω όλη την εμπιστοσύνη που ο πρόεδρος και τα άλλα μέλη της διοίκησης έδειξαν προς το πρόσωπό μου.

Επέλεξα την Ίντερ για τη διοίκηση, για τη σοβαρότητα και τη φιλοδοξία του πρότζεκτ. Για την ιστορία της. Μου έκανε εντύπωση το πόσο ξεκάθαρο ήταν το κλαμπ αλλά και η θέλησή του να ξαναφέρει την Ίντερ εκεί που ανήκει».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των «νερατζούρι», Στίβεν Ζανγκ, τόνισε:

«Είμαι σίγουρος πως ο Αντόνιο Κόντε είναι ένας από τους καλύτερους τεχνικούς που υπάρχουν. Είμαι βέβαιος πως θα μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο μας, να πραγματοποιήσουμε την αποστολή μας που είναι πάντα η ίδια: να ξαναφέρουμε αυτό το σύλλογο μεταξύ των καλύτερων του κόσμου».

Ο Αντόνιο Κόντε θα βρεθεί στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσει τον τελικό τους Champions League το Σάββατο 1/6 στις 22:00. Εκεί αναμένεται να συναντηθεί με μέλη της διοίκησης της Ίντερ και με τους ιδιοκτήτες του κλαμπ.