Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Ραούλ Μπράβο για τις κατηγορίες περί στησίματος αγώνων

Ο παλαίμαχος άσος βρέθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών, αλλά αρνήθηκε να απολογηθεί για την υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια, με τον δικαστή να ζητάει την προφυλάκισή του και να ορίζει εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ

Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Ραούλ Μπράβο για τις κατηγορίες περί στησίματος αγώνων

Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα που δρούσε στην Ισπανία και φέρεται να έστηνε αγώνες σε La Liga και Segunda Division.

Ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης για τα στημένα παιχνίδια, στον οποίο μάλιστα οι ισπανικές αρχές αποδίδουν τον τίτλο του επικεφαλής του κυκλώματος, είναι ο πρώην παίκτης των Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακού, Άρη και Βέροιας, Ραούλ Μπράβο.

Ο παλαίμαχος άσος συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία και την Πέμπτη οδηγήθηκε ενώπιων των δικαστικών αρχών μαζί με τον Κάρλος Αράντα. Είναι οι δύο που κατηγορούνται ως οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος. Ο Ραούλ Μπράβο, όπως και ο Αράντα, αρνήθηκαν να απολογηθούν, με την εισαγγελία να ζητάει την προφυλάκισή τους χωρίς εγγύηση.

Ο δικαστής, ωστόσο, αποφάσισε την προφυλάκισή τους, ορίζοντας όμως και εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, αν καταβάλουν το εν λόγω χρηματικό ποσό, θα παραμείνουν εκτός φυλακής μέχρι τη δίκη.

Νωρίτερα είχαν αφεθεί ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και καταβάλλοντας εγγυήσεις οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Ινίγκο Λόπεθ, ο οποίος κατέβαλλε 75.000 ευρώ.

Ο πρώην άσος του Δικεφάλου, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του είπε: «Μας συμπεριφέρθηκαν καλά, υποστήριξα την αθωότητά μου. Είμαι επιβαρυμένος ψυχολογικά αυτές τις τρεις μέρες και θέλω να πάω να ξεκουραστώ».

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της Ουέσκα, Αγουστίν Λασαόσα, αλλά και ο παίκτης της Βαγιαδολίδ, Μπόρχα Φερνάντεθ κατέβαλλαν 50.000 ευρώ. Παράλληλα, θα πρέπει να παρουσιάζονται κάθε 1η και 15η του μήνα στις αρμόδιες αρχές, ενώ τους απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.