Η υπόσχεση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την επέτειο της Νότιγχαμ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απηύθυνε μήνυμα στους οπαδούς της Νότγχαμ για την 40η επέτειο της κατάκτησης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Η υπόσχεση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την επέτειο της Νότιγχαμ

Στις 30 Μαΐου 1979, η Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ νικούσε τη σουηδική Μάλμε 1-0 στο Μόναχο και κατακτούσε το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Μια ειδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο (30/5) στο Σίτι Γκράουντ στην οποία θα δώσουν το παρών παίκτες από εκείνη τη μεγάλη ομάδα της Νότιγχαμ.

Με αφορμή τον εορτασμό ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε το εξής μήνυμα στους οπαδούς της Φόρεστ

«Θέλω να γράψω σε όλους τους οπαδούς της Νότιγχαμ Φόρεστ για αυτήν την εβδομάδα και την 40ή επέτειο από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Τότε ήμουνα νέος και θυμάμαι τη μεγάλη μας ομάδα. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια μοναδική ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που εξακολουθεί να θαυμάζεται μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια νεοφώτιστη ομάδα να κατακτήσει την Ευρώπη όπως έκανε αυτή, ήταν γεγονός αξιοθαύμαστο.

Είμαι ευτυχής που κατορθώσαμε να φέρουμε και πάλι μαζί όλους τους Θαυματουργούς Άνδρες (σημ: εννοεί τους παίκτες εκείνης της ομάδας) για να γιορτάσουμε αυτό το κατόρθωμα.

Προφανώς, η απουσία του κ. Κλαφ και του κ. Τέιλορ είναι μεγάλο κρίμα, ωστόσο θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους μέλη της οικογένειάς τους.

Ήταν νικητές που αψήφησαν όλες τις πιθανότητες για να γίνουν η μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.

Όταν είδα τον κ. Κλαφ να δίνει συνέντευξη, κατάλαβα ότι ήταν ένας νικητής, ένας άνθρωπος που πίστευε στα όνειρά του και ενθάρρυνε τους άλλους να τον ακολουθήσουν στην ελίτ της Ευρώπης. Αυτή η ομάδα άλλαξε για πάντα το στάτους του συλλόγου.

Έμαθα πολλά από τη νοοτροπία που η ομάδα του Κλαφ έδειξε όλα αυτά τα χρόνια. Αυτές οι αξίες και τα οράματα αποτελούν το σημερινό DNA μας. Δεν είναι μόνο η ιστορία, είναι να μάθουμε από αυτή τη νοοτροπία και να την εφαρμόζουμε στο σήμερα.

Όσο μακρινό μπορεί να φαίνεται, πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε ότι θα επιστρέψουμε σε αυτό το επίπεδο. Δεν θα πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να προσπαθούμε μέχρι τη στιγμή που θα πάμε αυτό το σύλλογο εκεί που του αξίζει.

Αυτή η επέτειος είναι επίσης μια ευκαιρία να εμπνεύσουμε μια νέα γενιά οπαδών. Το σχέδιό μας είναι να επικεντρωθούμε στα παιδιά του Νότιγχαμ. Πρέπει να τους δείξουμε ότι όλα είναι δυνατά στη ζωή τους, αν ονειρεύονται μεγάλα πράγματα.

Η εκπαίδευση και ο αθλητισμός είναι ο τρόπος για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι στη ζωή τους.

Στην επόμενη περίοδο θα ανακοινώσουμε μια σειρά πρωτοβουλιών, τις οποίες σχεδιάζουμε εδώ και πολλούς μήνες, για να υποστηρίξουμε αυτές τις προτεραιότητες.

Σκεφτόμαστε πάντα προς τα εμπρός, αλλά αυτή την εβδομάδα θέλω να συναντηθούμε και να τιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να πάρει αυτό μακριά από εμάς. Είναι δικό μας για να το γιορτάσουμε».