Ο... φουριόζος Εντουάρντο που θέλει ο Ολυμπιακός!

Το εντυπωσιακό στοιχείο για τον Βραζιλιάνο χαφ που προσπαθεί να αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Ο...Οδυσσέας Βλαχοδήμος το θυμάται καλά!

Ο... φουριόζος Εντουάρντο που θέλει ο Ολυμπιακός!

Εάν υπάρχει πράγματι η ανάγκη προσαρμογής για έναν ποδοσφαιριστή σε νέο περιβάλλον και ειδικά όταν φεύγει από την πατρίδα του για πρώτη φορά για να παίξει σε άλλη ήπειρο, ο Εντουάρντο Ενρίκε το διαψεύδει εμπράκτως και κατηγορηματικά!

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος μέσος που είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού έφυγε για πρώτη φορά στην καριέρα του από την πατρίδα του στις αρχές της φετινής σεζόν ώστε να παίξει δανεικός στην Μπελενένσες.

Είχε κάνει ντεμπούτο σε ένα ματς Κυπέλλου τον Ιούλιο του 2018, αλλά ουσιαστικά άρχισε να παίζει στην Μπελενένσες από τον Οκτώβρη. Το πρώτο του παιχνίδι στην εξέλιξη της σεζόν ήταν ένα εκτός έδρας ματς με την άσημη Αμόρα για το Λιγκ Καπ, με την Μπελενένσες να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 και τον Εντουάρντο να μειώνει με πέναλτι και να δίνει το έναυσμα για την πρόκριση η οποία ήρθε τελικά με 4-3 στην παράταση κι ενώ η ομάδα του είχε ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας. Αυτό το ματς έγινε στις 20 Οκτώβρη του 2018.

Μία εβδομάδα αργότερα ο Εντουάρντο ήταν βασικός για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος, με την Μπελενένσες να υποδέχεται την - μετέπειτα πρωταθλήτρια - Μπενφίκα. Ο Βραζιλιάνος μέσος άνοιξε το σκορ πάλι με πέναλτι νικώντας τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και ήταν αυτός που έκανε την ασίστ για το δεύτερο γκολ της ομάδας του και το τελικό 2-0! Ο απόλυτος πρωταγωνιστής δηλαδή.

Έκτοτε ο Εντουάρντο δεν σκόραρε ξανά έως το τέλος της σεζόν, αλλά ήταν πάντα από τους κορυφαίους της ομάδας του που σώθηκε άνετα κατακτώντας τελικά την 9η θέση στο πρωτάθλημα. Ο Εντουάρντο αποβλήθηκε μία φορά και το τελευταίο του ματς ήταν η χειρότερη εμπειρία του στην πορτογαλική λίγκα,καθώς ήταν για 90 λεπτά στο τερέν στην εντός έδρας βαρύτατη ήττα από την Σπόρτινγκ με 1-8...