Πικέ: «Αν είχαμε περάσει τη Λίβερπουλ, θα είχαμε κάνει το τρεμπλ»

Ο στόπερ των Καταλανών δήλωσε απογοητευμένος από την έκβαση της χρονιάς για την Μπαρτσελόνα.

Πικέ: «Αν είχαμε περάσει τη Λίβερπουλ, θα είχαμε κάνει το τρεμπλ»

Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να κατακτήσει το Copa Del Rey, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό από την Βαλένθια με 2-1, και, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από την Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League, τελειώσαν την χρονιά με πικρή γεύση, παρά την εύκολη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο αμυντικός των «μπλαουγκράνα», Ζεράρ Πικέ, δηλώσει ότι η κατάληξη δεν ήταν αυτή που περιμέναμε και αν είχε προκριθεί σε βάρος των "reds" θα είχαν κάνει το τεμπλ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πικέ:

«Αν είχαμε περάσει τη Λίβερπουλ, είμαι σίγουρος πως θα είχαμε κατακτήσει το τρεμπλ. Θα είχαμε πολύ καλύτερη ψυχολογία σε σχέση με τώρα, που ήμασταν απογοητευμένοι και άδειοι. Η ομάδα τώρα είναι πληγωμένη, ψυχολογικά και από τις απουσίες.

Δεν περιμέναμε μια τέτοια κατάληξη στη σεζόν, γιατί πριν 2-3 εβδομάδες πηγαίναμε για τρεις τίτλους και τώρα μείναμε μόνο με το πρωτάθλημα. Οι τελευταίες εβδομάδες δεν ήταν αντάξιες μιας ομάδας σαν την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν χρειάζονται βιαστικές αποφάσεις. Πάντως δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Είμαστε η Μπαρτσελόνα και υποχρεούμαστε να κερδίζουμε σε όλες τις διοργανώσεις. Οφείλουμε να συγχαρούμε τη Βαλένθια. Εμείς από τη στιγμή που πήραμε το πρωτάθλημα είχαμε μια καλή χρονιά, αλλά το φινάλε μάς αφήνει μια πικρή γεύση».