Πιέζει ο Μουνίρ για να γίνει Μαροκινός

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης προσέφυγε ο Μουνίρ Ελ Χαντάντι, μετά την άρνηση της FIFA να του επιτρέψει να αλλάξει υπηκοότητα και να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα του Μαρόκου.

Πιέζει ο Μουνίρ για να γίνει Μαροκινός

Ο επιθετικός της Αλαβές προσέφυγε στο CAS από κοινού με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της αφρικανικής χώρας, ζητώντας να εκδοθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου έως τα μέσα Μαΐου, ώστε να προλάβουν τις προθεσμίες για τα ρόστερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Ο 23χρονος Μουνίρ είναι γεννημένος στην Ισπανία, με καταγωγή από το Μαρόκο, και αναδείχθηκε από τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Θεωρήθηκε ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα που έβγαλε η «Μασία» τα τελευταία χρόνια και σε ηλικία μόλις 19 ετών, τον Σεπτέμβριο του 2014, έκανε ντεμπούτο με την εθνική ανδρών της Ισπανίας, μπαίνοντας ως αλλαγή σε αγώνα με την ΠΓΔΜ για τα προκριματικά του EURO 2016.

Η εξέλιξή του δεν ήταν η αναμενόμενη και έκτοτε δεν έχει ξαναπαίξει στους «φούριας ρόχας», όμως εκείνη η ολιγόλεπτη συμμετοχή του τον εμποδίζει να αλλάξει υπηκοότητα, βάσει των κανονισμών της FIFA, εκτός αν το CAS αποφανθεί διαφορετικά.

Σημειώνεται ότι Μαρόκο και Ισπανία έχουν κληρωθεί στον ίδιο όμιλο του Μουντιάλ, μαζί με την Πορτογαλία και το Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ