Λάμψη του Ένγκελς στη Ligue 1

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού ξεχώρισε με την παρουσία του στο γαλλικό πρωτάθλημα και στην εξαιρετική πορεία της Ρεμς.

Λάμψη του Ένγκελς στη Ligue 1

Η αυλαία του γαλλικού πρωταθλήματος έπεσε την Παρασκευή το βράδυ με τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής. Με την ολοκλήρωση της Ligue 1 ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι αυτός που έκλεψε την παράσταση σε όλο αυτό τον… μαραθώνιο.

Ο λόγος για τον Μπιορν Ένγκελς, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα του Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι και παραχωρήθηκε δανεικός στη Ρεμς. Ο 24χρονος στόπερ από το ξεκίνημα της σεζόν είχε καταφέρει να ξεχωρίσει και ανάγκασε τον γαλλικό σύλλογο να πληρώσει την οψιόν αγοράς στον Ολυμπιακό προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα του.

Ο Ένγκελς ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Ρεμς στη φετινή της πορεία στο πρωτάθλημα που την βρήκε εν τέλει να τερματίζει στην όγδοη θέση της βαθμολογίας. Την τελευταία αγωνιστική η Ρεμς νίκησε εντός έδρας με 3-1 την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά με τον Βέλγο κεντρικό αμυντικό να παρακολουθεί το ματς από την κερκίδα, αφού δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Στη Γαλλία θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας στη φετινή εξαιρετική της πορεία. Ήταν βασικότατο στέλεχος της Ρεμς και για τους Γάλλους ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς της Ligue 1 για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Στο πρωτάθλημα ο Μπιόρν Ένγκελς έκανε 33 συμμετοχές και πρόκειται για γεμάτα ενενηντάλεπτα, ενώ έπαιξε και σε δύο ματς στο Κύπελλο.

Σκόραρε μία φορά, ενώ είχε και μία ασίστ. Στα αξιοσημείωτα για τον Ένγκελς είναι το γεγονός πως σε έναν τέτοιο… μαραθώνιο και με μία ομάδα που δεν είναι από τις μεγάλες της Γαλλίας αντίκρισε μόλις τέσσερις φορές την κίτρινη κάρτα, ενώ δεν είχε καμία αποβολή. Την περασμένη σεζόν που είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό είχε αποβληθεί μία φορά στα 17 ματς που είχε αγωνιστεί. Ο Ένγκελς έλαμψε στο γαλλικό πρωτάθλημα και διεκδικεί θέση στην καλύτερη ενδεκάδα του.