FIFA: Σκέψεις για κατάργηση των δανεισμών!

Η FIFA, σύμφωνα με τη France Football, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσει στους δανεισμούς ποδοσφαιριστών. Ποιο το σκεπτικό.

FIFA: Σκέψεις για κατάργηση των δανεισμών!

Η FIFA είναι γνωστό ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει άμεσα σε... ρηξικέλευθες αλλαγές στο ποδόσφαιρο, όπως για παράδειγμα η κατάργηση της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο τέτοιων αλλαγών, η Παγκόσμια Ομοσπονδία σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στου δανεισμούς των ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της France Football, ενώ η απόφαση για το ζήτημα θα ληφθεί τον προσεχή Οκτώβριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA.

To σκεπτικό για αυτή την απόφαση στηρίζεται στο ότι ο δανεισμός παικτών (οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον νεαρής ηλικίας) συνήθως βλάπτει την καριέρα τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της FIFA, κάποιες φορές δαπανώνται περισσότερα χρήματα για δανεισμούς παρά για μεταγραφές, εξαιτίας υπόγειων συναλλαγών μεταξύ συλλόγων με τους ποδοσφαιριστές τελικά τις περισσότερες φορές να παραγκωνίζονται.

Παρ' όλα αυτά, ακόμα και εντός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας υπάρχουν αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο μέτρο, αφού τα παραπάνω φαινόμενα θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με μείωση στον επιτρεπόμενο αριθμό δανεικών παικτών.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απόφαση.