Διαπρέπουν στην Ευρώπη μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης»

Πολλά μέλη της "εγκληματικής οργάνωσης", σύμφωνα με τους πολέμιους του Ολυμπιακού, διαπρέπουν στο εξωτερικό με τη φανέλα μεγάλων ομάδων.

Διαπρέπουν στην Ευρώπη μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης»

Κάποιοι παίρνουν πρωταθλήματα ή νταμπλ, άλλοι δεν χάνουν λεπτό συμμετοχής, για άλλους γίνεται "συλλαλητήριο" να παραμείνουν στην ομάδα και για κάποιους ερίζουν μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Αυτό είναι ένα μικρό, ελάχιστο δείγμα ότι στην χρυσή επταετία ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα πρωταθλήματα γιατί είχε τους καλύτερους παίκτες.

Θυμάστε την «εγκληματική οργάνωση; Αυτή που στερούσε τα πρωταθλήματα, από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για να τα παίρνει ο Ολυμπιακός; Πολλά... μέλη της έφυγαν για άλλες πολιτείες και αγωνίζονται στην Ευρώπη. Εκεί, όπου κάποιοι θα αποβάλλονταν κάθε αγωνιστική, εκεί που κάποιοι θα ξεσκόνιζαν τους πάγκους.

Ας πάρουμε μια γεύση: Τι έκαναν φέτος κάποια από τα μέλη της "εγκληματικής οργάνωσης" στο εξωτερικό.

Λούκα Μιλιβόγεβιτς

Οι συστάσεις περιττές. Είναι ο παίκτης, για τον οποίο γράφτηκε - άστοχα- ότι θα αποβαλλόταν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι του στην Premier League και δεν θα στέριωνε πουθενά. Για την ακρίβεια δεν έχει πάρει καμία κόκκινη τα τελευταία 2,5 χρόνια που αγωνίζεται στην Αγγλία.

Η αλήθεια είναι όμως πως ο Μιλιβόγεβιτς, όχι απλά έγινε αρχηγός της Κρίσταλ Πάλας, αλλά δεν έχασε και ούτε ένα λεπτό από τη φετινή Premier League. Ούτε δευτερόλεπτο!

Παράλληλα φέτος πέτυχε 12 γκολ με τη φανέλα της ομάδας του και την οδήγησε εκ του ασφαλούς στην παραμονή της στην κατηγορία.

Ανδρέας Σάμαρης

Ο Έλληνας χαφ ζει τον δικό του μύθο με τη φανέλα της Μπενφίκα και μάλιστα κατέκτησε και το πρωτάθλημα Πορτογαλίας. Εδώ και έναν χρόνο απασχολεί τα Media με την πιθανή αποχώρηση του από τη Λισαβόνα.

Ομάδες από όλη την Ευρώπη προσπαθούσαν διακαώς να αποσπάσουν την υπογραφή του, όμως ο Σάμαρης ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους «Αετούς» (ρήτρα 45 εκατομμύρια!) και δέχθηκε μία τεράστια επίθεση αγάπης από χιλιάδες φίλους της ομάδας του. Αυτό το standing ovation τον έκανε να ξεσπάσει σε λυγμούς.

Σημασία έχει ότι συνέβαλε τα μέγιστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πλέον είναι ο πιο αγαπητός παίκτης της Μπένφικα.

Κώστας Μήτρογλου

Στα χρόνια της "εγκληματικής οργάνωσης" συστήθηκε ως «πιστολέρο». Ο τρόπος με τον οποίο χτυπούσε τα "θύματα" του, είχαν ως αποτέλεσμα το 2014 να φύγει άρον-άρον για την Αγγλία. Εκεί, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί (εκτός των άλλων προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό), όμως στην Πορτογαλία με τη φανέλα της Μπενφίκα, διέπρεψε και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα (2016,2017).

Την περσινή χρονιά έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League και φέτος, την ώρα που κάποιοι πίστευαν πως η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα εκείνος κατέκτησε πρωτάθλημα Τουρκίας με τη φανέλα της Γαλατά. Ηταν τραυματίας, αλλά στο παλμαρέ του προστέθηκαν ακόμα δύο τίτλοι. Όπως και να έχει παραμένει "killer".

Χοσέ Χολέμπας

Ο άνθρωπος που δεν θα πετύχαινε τίποτα στην καριέρα του μακριά από τον Ολυμπιακό και ο άνθρωπος που όπως έλεγαν κάποιοι ήταν το «δωράκι» στην μεταγραφή του Μανωλά. Ο ίδιος απέδειξε πως ακόμα και σε αυτή την ηλικία (34 χρονών) είναι ένα τρομερό αριστερό μπακ, με φαρμακερή σέντρα και μεγάλη ταχύτητα. Φέτος έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (ο δεύτερος Έλληνας, μετά τον Νταμπίζα), ενώ για την ομάδα του την Γουότφορντ αποτελεί ένα αναντικατάστατο κομμάτι για την αρχική ενδεκάδα.

Κώστας Μανωλάς

Πλέον είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη και πολλά μεγάλα κλαμπ, στρώνουν στα πόδια του εκατομμύρια προκειμένου να τον κάνουν δικό τους. Μπορεί φέτος να μην τα πήγε καλά η ομάδα του, ωστόσο εκείνος όπως όλα δείχνουν θα «κουνήσει μαντήλι» το ερχόμενο καλοκαίρι με προορισμό κάποια μεγάλη ομάδα. Highlight το περσινό γκολ επί της Μπαρτσελόνα, που άφησε τους Καταλανούς εκτός ημιτελικών Champions League. Βασικός και αναντικατάστατος με τους Ρωμαίους, αλλά στην Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μέλη της "εγκληματικής οργάνωσης", που διέλυσε το ποδόσφαιρο.

Δημήτρης Σιόβας

Ο μουσάτος "εγκληματίας" που δεν άφηνε τίποτα να περάσει από την άμυνα του Ολυμπιακού πριν λίγα χρόνια, πλέον είναι ένας εκ των κορυφαίων στόπερ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Παίζει ώριμο ποδόσφαιρο και είναι ηγετική φιγούρα για την άμυνα της Λεγανές. Ο κόσμος τον θεωρεί (δικαίως) καλύτερο παίκτη της ομάδας και αυτό φαίνεται σε κάθε αγώνα κάθε φορά που η μπάλα φτάνει στα πόδια του.