Η Παρί ανακοινώνει Τούχελ

Ο Τόμας Τούχελ θα είναι ο αντικαταστάτης του Ουνάι Έμερι στην Παρί Σεν Ζερμέν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν σήμερα (9/04) γαλλικά και γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η Παρί ανακοινώνει Τούχελ

Όπως είναι γνωστό, μετά από δύο χρόνια συνεργασίας, ο Έμερι θα αποχωρήσει από τον πάγκο των «πρωτευουσιάνων» στο τέλος της περιόδου, απόφαση που φέρεται να έχει ληφθεί από τη διοίκηση με γνώμονα την αποτυχία της Παρί στο διάστημα αυτό να κάνει την υπέρβαση στο Champions League.

Μετά από επαφές με διάφορους τεχνικούς και αρκετή σκέψη, οι άνθρωποι που διοικούν το γαλλικό σύλλογο κατέληξαν στον πρώην προπονητή της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ.

Οι Άραβες ιδιοκτήτες της Παρί επέλεξαν τον Γερμανό τεχνικό να αναλάβει τις τύχες της ομάδας, με τη γερμανική ιστοσελίδα «Sport Buzzer» να αποκαλύπτει στις 9/04 ότι ο Τούχελ έχει δώσει ήδη τα χέρια με τη διοίκηση για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με την προοπτική της επέκτασης για ένα επιπλέον.

Από τον Μάιο του 2017, όταν και αποχώρησε από το τιμόνι της Ντόρτμουντ, ο 44χρονος Τούχελ δεν έχει εργαστεί σε άλλη ομάδα. Επελέγη από τον Νασέρ Αλ Κελαΐφι να είναι αυτός που θα οδηγήσει την Παρί τα επόμενα χρόνια, μετά από συζητήσεις που είχαν γίνει και με τους Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Λουίς Ενρίκε και Αντόνιο Κόντε.

Τα ΜΜΕ της Γερμανίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές την προσεχή εβδομάδα, με την προϋπόθεση η Παρί να «κλειδώσει» τον τίτλο της Ligue 1 μετά το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (15/04) με την Μονακό στο Παρίσι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ