Ιστορική βράβευση για Μέσι

Ο άσος της Μπαρτσελόνα έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής μετά τον Κρόιφ που τιμήθηκε με την με την ύψιστη καταλανική διάκριση

Ιστορική βράβευση για Μέσι

Την τιμητική του είχε ο Λιονέλ Μέσι, καθώς ήταν ένα από τα 26 σημαντικά πρόσωπα της Καταλονίας που έλαβε τον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου.

Ο Αργεντινός «μάγος» της Μπαρτσελόνα βραβεύτηκε για την προσφορά του στο άθλημα και την συνεισφορά του στην Καταλονία κι έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής μετά τον αείμνηστο Γιόχαν Κρόιφ που έλαβε τη συγκεκριμένη ύψιστη τιμή.

Ο 31χρονος επιθετικός εμφανίστηκε χαμογελαστός κατά την παραλαβή του βραβείου του και αποθεώθηκε από τους παρευρισκομένους.

Υπενθυμίζεται πως ο Μέσι άφησε την πατρίδα του για να ενταχθεί στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα το 2001 και στο διάστημα της πορείας του στους «μπλαουγκράνα» έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα το σύλλογο σε «αμέτρητες» επιτυχίες, ενώ παράλληλα συνεχίζει και την δράση του εκτός αγωνιστικών χώρων για την ενίσχυση της Καταλονίας.

Όσον αφορά τον αείμνηστο Γιόχαν Κρόιφ, είχε λάβει το συγκεκριμένο βραβείο πριν από περίπου 13 χρόνια και συγκεκριμένα στις 19 Σεπτεμβρίου του 2006.