Ο Μπαρτομέου επιβεβαίωσε την παραμονή Βαλβέρδε στη Μπαρτσελόνα

Στην τεχνική ηγεσία των «μπαουγκράνα» θα παραμείνει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο 55χρονος προπονητής, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Καταλανών

Ο Μπαρτομέου επιβεβαίωσε την παραμονή Βαλβέρδε στη Μπαρτσελόνα

Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της θα πορευτεί η Μπαρτσελόνα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον 55χρονο να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία των «μπλαουγκράνα» στο τέλος της τρέχουσας περιόδου, ο πρόεδρος των Καταλανών, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα αλλαγής στον πάγκο της ομάδας.

Η Μπαρτσελόνα υπέστη τεράστιο σοκ με τον εφετινό της αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League, ωστόσο η διοίκηση των πρωταθλητών συνεχίζει να στηρίζει τον Βαλβέρδε και κοιτάζει μπροστά με στόχο να κατακτήσει εφέτος και το Κύπελλο στην Ισπανία, καθώς την επόμενη εβδομάδα (25/05) αντιμετωπίζει τη Βαλένθια στον τελικό της διοργάνωσης.

«Το είπε πρόσφατα και ο Ερνέστο πως έχει στη υποστήριξη του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου. Είναι ο προπονητής που θέλουμε, έχει συμβόλαιο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μαζί του», είπε αρχικά ο Μπαρτομέου, βάζοντας έτσι ένα τέλος στις φήμες των τελευταίων ημερών.

Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα» υπογράμμισε: «Το πλάνο που έχουμε για την ομάδα είναι μεσομακροπρόθεσμο. Ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν έχει ήδη αρχίσει και έχουμε πάρει ήδη κάποιους παίκτες. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά τον τελικό του Κυπέλλου».

Κλείνοντας, είπε: «Προερχόμαστε από μία επώδυνη ήττα και θα πρέπει να ανακάμψουμε. Αντιμετωπίζουμε στον τελικό Κυπέλλου μία ομάδα (σ.σ. Βαλένθια) που έχει πραγματοποιήσει πολύ καλή σεζόν. Ό,τι πάντως κι αν συμβεί στον τελικό της Σεβίλλης δεν θα είναι καθοριστικό για το μέλλον».