H Λίβερπουλ θα ήταν πρωταθλήτρια παντού εκτός από την Ελλάδα και τη Σερβία! (πίνακας)

Με τους 97 βαθμούς που συγκέντρωσε στην Premier League η δεύτερη Λίβερπουλ θα ήταν πρωταθλήτρια παντού στην Ευρώπη εκτός από την Ελλάδα!

H Λίβερπουλ θα ήταν πρωταθλήτρια παντού εκτός από την Ελλάδα και τη Σερβία! (πίνακας)

Η Λίβερπουλ συγκέντρωσε 97 βαθμούς αλλά δεν κατέκτησε τον τίτλο στην Premier League γιατί η Μάντσεστερ Σίτι την ξεπέρασε κατά ένα βαθμό στη διαδρομή των 38 αγωνιστικών.

Με αυτή την εκπληκτική συγκομιδή βαθμών, σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έπαιρνε μέρος, η Λίβερπουλ θα στεφόταν πρωταθλήτρια. Σε όλα εκτός από δυο: το ελληνικό και το σερβικό πρωτάθλημα!

Αυτό μαρτυρά η στατιστική έρευνα που έκανε το fosonline.gr και απεικονίζεται στον παρακάτω πίνακα. Η Λίβερπουλ μάζεψε 97 βαθμούς από 38 αγώνες, κάτι που σημαίνει ότι μάζευε κατά μέσο όρο 2.55 βαθμούς από κάθε αγώνα της.

Πολλαπλασιάζοντας αυτόν τον αριθμό επί τις αγωνιστικές των άλλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων βγάζουμε τη σούμα της Λίβερπουλ στο κάθε πρωτάθλημα και τη συγκρίνουμε με το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η εκεί πρωταθλήτρια.

Κι επειδή σε αρκετά πρωταθλήματα απομένουν μια-δυο αγωνιστικές για να ολοκληρωθούν, υπολογίζουμε νίκες μέχρι το τέλος για τις πρωτοπόρες, πριμοδοτώντας τες με το μάξιμουμ των βαθμών.

Για πρωταθλήματα, όπως το βελγικό που συνεχίζεται με τα πλέι-οφ λαμβάνουμε υπόψη μόνο τις αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια...

Στην Τουρκία, στη θέση της Γαλατασαράι θα μπορούσε να είναι η ισόβαθμή της Μπασακσεχίρ αλλά ακόμη κι έτσι, η σούμα δεν αλλάζει..

Η Λίβερπουλ, λοιπόν, θα έπαιρνε παντού το πρωτάθλημα, εκτός από την ελληνική Supeleague, όπου ο ΠΑΟΚ κατάφερε να συγκεντρώσει (αναλογικά) περισσότερους βαθμούς και από τη σερβική Λίγκα όπου ο Ερυθρός Αστέρας τον μιμήθηκε...

Δείτε τον συγκριτικό πίνακα