Η Ρόμα για Ρέτσο και τι ισχύει για τον Ολυμπιακό

Έντονη είναι η φημολογία ότι οι «τζιαλορόσι» ενδιαφέρονται για τον Έλληνα στόπερ. Ποια η πραγματικότητα για το ποσοστό μεταπώλησης του Ολυμπιακού.

Η Ρόμα για Ρέτσο και τι ισχύει για τον Ολυμπιακό

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στην Ιταλία πως η Ρόμα ασχολείται ζεστά με τον Παναγιώτη Ρέτσο. Το γεγονός πως ο Κώστας Μανωλάς μοιάζει να είναι φευγάτος από την «αιώνια» πόλη έχει ως αποτέλεσμα να έχουν αναπτυχθεί σενάρια και για τον αντικαταστάτη του.

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός τη φετινή σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς και είναι χαρακτηριστικό πως έχε αγωνιστεί μόλις για 31 λεπτά με τη φανέλα της Λεβερκούζεν. Στην Ιταλία τις τελευταίες ημέρες είναι έντονη η φημολογία πως οι «τζιαλορόσι» ασχολούνται σοβαρά με την περίπτωση του διεθνούς κεντρικού αμυντικού.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των γειτόνων ο ατζέντης του Ρέτσου, ο Φάλι Ραμαντάνι διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Τζιανλούκα Πετράτσι, ο οποίος είναι το φαβορί να καλύψει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στη Ρόμα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που έχει αναπτυχθεί η φημολογία για τον Ρέτσο και τους «τζιαλορόσι».

Οι Ιταλοί έχουν φυσικά τους ενδοιασμούς τους για τη συγκεκριμένη μεταγραφή, αφού ο παίκτης έχει βγάλει πολύ σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Δεν έχει μπορέσει να παίξει με τη Λεβερκούζεν και θα επιχειρούσαν να τον πάρει με τη μορφή του δανεισμού.

Τι σχέση μπορεί να έχει η πιθανή μεταγραφή του Ρέτσου με τον Ολυμπιακό; Αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία. Οι Πειραιώτες δεν διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης και γι’ αυτό άλλωστε το ποσό της μεταγραφής του από τον Ολυμπιακό στη Λεβερκούζεν έφτασε κοντά στα 20.000.000€. Έτσι αν ο Ρέτσος φύγει με μεταγραφή από τον γερμανικό σύλλογο για την Ιταλία δεν έχει να λάβει κάτι η ομάδα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως οι Πειραιώτες όταν είχαν ξεκινήσει τις συζητήσεις με τη Λεβερκούζεν επιχείρησαν να βάλουν ποσοστό μεταπώλησης, αλλά από τη στιγμή που ανέβηκε το ποσό οι Γερμανοί δεν δέχτηκαν κάτι τέτοιο.