«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Γιάγια Τουρέ!

Ολοκληρώνει την σπουδαία καριέρα του ο Ιβοριανός χαφ, όπως ανακοίνωσε ο Ντιμίτρι Σελούκ.

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Γιάγια Τουρέ!

Τίτλους τέλους στην ποδοσφαιρική του καριέρα του βάζει ο Γιάγια Τουρέ, που αποχωρεί από την ενεργό δράση με στόχο να στραφεί στην προπονητική, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζερ του 36χρονου άσου, Ντμίτρι Σελούκ μέσω twitter.

Ο Ντμίτρι Σελούκ, μάλιστα, παραχώρησε συνέντευξη στο ρωσικό sport24.ru και αναφέρθηκε στα κατορθώματα του μεγάλου Ιβοριανού ποδοσφαιριστή. Ο Σελούκ μίλησε και για τον Ολυμπιακό, την τελευταία ομάδα του Γιάγια Τουρέ, αποκαλύπτοντας τους λόγους της αποχώρησής του από τον Πειραιά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο Γιάγια Τουρέ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχαν συμφωνήσει ότι θα αναλάμβανε πόστο βοηθού προπονητή, συνεχίζοντας να αγωνίζεται. Αυτό τελικά δεν συνέβη και αυτός ήταν ο λόγος, κατά τον Σελούκ, για τον οποίο ο Τουρέ αποχώρησε πρόωρα από τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάγια Τουρέ είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του θητεία με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2005-2006, πριν φορέσει τις φανέλες των Μονακό, Μπαρτσελόνα και Σίτι. Έχει πραγματοποίησει 230 συμμετοχές στην Premier League με απολογισμό 59 γκολ και 35 ασίστ, 74 συμμετοχές στη La Liga με 4 γκολ και 5 ασίτ, 70 συμμετοχές στο Champions League με 8 γκολ και 7 ασίτ.

Το πλούσιο παλμαρέ του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο ισπανικά πρωταθλήματα, τρία αγλλικά πρωταθλήματα και 1 Champions League, ενώ έχει και 101 συμμετοχές με την Ακτή Ελεφαντοστού.