Το γήπεδο της Νότιγχαμ στα πρότυπα του "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Το γήπεδο του Ολυμπιακού θα αποτελέσει έμπνευση για την ανακατασκευή του "City Ground" της Νότιγχαμ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του εμπορικού τμήματος, Ντέιβιντ Κουκ.

Το γήπεδο της Νότιγχαμ στα πρότυπα του "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Ο ίδιος υποστήριξε πως η ομάδα θα επενδύσει πάνω από 128.000.000 ευρώ, ώστε το γήπεδο να αποκτήσει εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης. Επεσήμανε, μάλιστα, πως εκτός από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", θα δει και το νεόκτιστο γήπεδο της Τότεναμ.

"Οι εγκαταστάσεις του είναι ποιότητας Champions League. Είμαστε αρκετά τυχεροί που έχουμε στο κλαμπ ανθρώπους που έζησαν την κατασκευή εκείνων των εγκαταστάσεων, που ενεπλάκησαν στην ανάπτυξή τους. Έτσι, μπορέσαμε να λάβουμε αυτές τις πληροφορίες για το τι μπορούμε να κάνουμε με τις εγκαταστάσεις που αφορούν τους παίκτες, τους οπαδούς και τα ΜΜΕ", δήλωσε ο Κουκ, κάνοντας αναφορά στο γήπεδο του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Nottinghampost", η χωρητικότητα του "City Ground" θα αυξηθεί στις 38.000 θέσεις, ενώ αυτή τη στιγμή το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει 30.445 θεατές.

Η εξέδρα "Peter Taylor" θα κατασκευαστεί από το μηδέν, ενώ θα γίνει ανακατασκευή, μέχρι ενός σημείου, στις άλλες τρεις εξέδρες. "Σκοπός μας είναι να υπάρχει καλύτερη οπτική στον αγωνιστικό χώρο από κάθε σημείο στις κερκίδες. Οι εγκαταστάσεις θα είναι επιπέδου Premier League και αυτό θα βοηθήσει τους παίκτες μας να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό".

Ο Κουκ εξήγησε ότι η αύξηση της χωρητικότητας θα εκπληρώσει την αυξημένη ζήτηση που έτσι κι αλλιώς υπάρχει τελευταία: "Και αύξηση των εσόδων θα υπάρξει, και περισσότερα εισιτήρια θα πουλήσουμε, ενώ θα ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση που ήδη υπάρχει. Ελπίζουμε ότι η Premier League θα είναι η κατηγορία που θα συμμετάσχουμε στο άμεσο μέλλον".