Μιλάει με Σάλκε ο πρώην τεχινκός της Χάντερσφιλντ

Ο Νταβίντ Βάγκνερ ενδιαφέρει τους «μπλε του βασιλιά» για να αναλάβει την τεχνική τους ηγεσία από το καλοκαίρι

Μιλάει με Σάλκε ο πρώην τεχινκός της Χάντερσφιλντ

Παρότι η θητεία του στην Χάντερσφιλντ έληξε άνευ πολλών επαίνων, αλλά, αντίθετα, με «διαζύγιο» (14/01) από τη διοίκηση της πρώτης ομάδας που υποβιβάστηκε από την φετινή Premier League, ο Νταβίντ Βάγκνερ βλέπει τις προπονητικές του «μετοχές» να είναι ακόμη ψηλά.

Απόδειξη οι συζητήσεις του με την Σάλκε, ώστε ν' αναλάβει προπονητής της μετά το πέρας της περιόδου, όταν και θα ολοκληρωθεί η συνεργασία της με τον (γνώριμο μας) Χούουμπ Στέφενς, που ανέλαβε ρόλο υπηρεσιακού ως το φινάλε της σεζόν στις 14 Μαρτίου. Τότε που αντικατέστησε τον Ντομένικο Τεντέσκο.

Ο 47χρονος Βάγκνερ μετά την απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία των «Τεριέ» έψαχνε τον επόμενο εργοδότη του, τόσο στο «Νησί», όσο και στα πάτρια, μέχρι που εμφανίστηκε η προοπτική της Σάλκε.

Οι «μπλε του βασιλιά» μετά από μια δύσκολη σεζόν όπου γλίτωσαν τις έγνοιες του υποβιβασμού το περασμένο Σάββατο, κερδίζοντας, εκτός έδρας, στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, την Μπορούσια Ντόρτμουντ (4-2), θέλουν να βάλουν τις βάσεις για «να γυρίσουν σελίδα».

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για να επέλθει η πλήρης συμφωνία των δύο πλευρών είναι το παρελθόν του Βάγκνερ, που ήταν για 4 χρόνια προπονητής στη δεύτερη ομάδα της "αιώνιας αντιπάλου" Μπορούσια Ντόρτμουντ, πριν μετακομίσει στο Χάντερσφιλντ (2015).

Εκείνος την οδήγησε στην Πρέμιερ Λιγκ (2017) και την κράτησε στα "σαλόνια" πέρσι.

Επιτεύγματα που προφανώς δεν ξεχάστηκαν παρά το ότι η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό της Αγγλικής ομάδας.