Kαταδίκη των ταραξιών από την Λίβερπουλ

Η διοίκηση της Αγγλικής ομάδας αποστασιοποιήθηκε από τα πεπραγμένα των εκδρομέων της στην Βαρκελώνη

Kαταδίκη των ταραξιών από την Λίβερπουλ

Τα συνεχιζόμενα κρούσματα παραβατικότητας οπαδών της Λίβερπουλ στην Βαρκελώνη προκάλεσαν την αντίδραση της διοίκησης των «κόκκινων», με επίσημη ανακοίνωση, αλλά και τοποθέτηση του διευθύνοντα συμβούλου τους, Πίτερ Μουρ.

Τα έκτροπα - που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην Πλάσα Ρεάλ, της Καταλανικής πρωτεύουσας (εις βάρος περιοίκων κι εργαζομένων με τραυματισμούς τους) κι οδήγησαν σε 6 συλλήψεις, αλλά και τα σημερινά, με οπαδό της Αγγλικής ομάδας να πετά, σε δύο περιπτώσεις, μέσα στα συντριβάνια της, ανυποψίαστους πολίτες, θορύβησαν τους ιθύνοντες των «ρεντς».

Ο Μουρ «τιτίβισε» σχετικά: «Όλοι μας περήφανα τραγουδάμε ότι έχουμε κατακτήσει όλη την Εύρωπη, αλλά ας συμπεριφερθούμε σ' αυτήν την όμορφη πόλη με τον σεβασμό που της αξίζει και ενεργώντας όπως αρμόζει στην ομάδα μας. Να περάσετε καλά αλλά επισκεφθείτε την Βαρκελώνη με χάρη και χαμηλό προφίλ».

Μετά το περιστατικό στα συντριβάνια της εν λόγω πλατείας, δεν άργησε κι η επίσημη τοποθέτηση της Λίβερπουλ που καταδίκασε παρόμοιες συμπεριφορές, ενώ όπως έγινε γνωστό ήδη η ομάδα συνεργάζεται με την Αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ για την ταυτοποίηση των υπευθύνων.

«Τέτοια συμπεριφορά, είναι ξεκάθαρα απαράδεκτη και δεν θα γίνει ανεκτή. Συνεργαζόμαστε με τις Αγγλικές και τις Ισπανικές Αρχές που ερευνούν ποιοι εμπλέκονται στο περιστατικό»