Έξι συλλήψεις οπαδών της Λίβερπουλ στην Βαρκελώνη

Οπαδοί των «κόκκινων» προκάλεσαν έκτροπα στο κέντρο της Καταλανικής πρωτεύουσας ενώ ένας εξ αυτών έσπρωχνε ανυποψίαστους κατοίκους της μέσα στα συντριβάνια της...

Έξι συλλήψεις οπαδών της Λίβερπουλ στην Βαρκελώνη

«Παρατράγουδα» σημειώθηκαν μ' αφορμή τον σημερινό δεύτερο, χρονικά, ημιτελικό, του Τσάμπιονς Λιγκ, μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Λίβερπουλ, μ' αρνητικούς πρωταγωνιστές τους Άγγλους εκδρομείς.

Έξι εκ των οποίων συνελήφθησαν, από τις Καταλανικές αρχές, το απόγευμα της Τρίτης, γιατί επιτέθηκαν σε ανυποψίαστους πολίτες της Βαρκελώνης.

Περί τους 500 εκδρομείς των των «κόκκινων» προκάλεσαν χαοτικές καταστάσεις στην Πλάσα Ρεάλ, στο κέντρο της πόλης.

Δύο εργαζόμενοι σε παρακείμενο ξενοδοχείο ήταν θύματα των επιθέσεων τους και χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα αφού σ'εκτός από μώλωπες κι αμυχές ένας εξ αυτών είχε σπασμένη μύτη μετά τις ...περιποιήσεις τους!

Υπό την επήρρεια αλκοόλ οι Άγγλοι χούλιγκανς επιτέθηκαν και στις δυνάμεις καταστολής που έσπευσαν στο τόπο των επεισοδίων εκτοξεύοντας τους κουτιά μπύρας. Όλα αυτά οδήγησαν σε 6 συλλήψεις.

Με το ζόρι... βουτιές!

Παρόλα αυτά, τα έκτροπα συνεχίστηκαν και σήμερα, στην ίδια πλατεία. Πρωταγωνιστής ένας Άγγλος, που εντοπίστηκε, σε βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, να ρίχνει μέσα στα συντριβάνια της δύο ανυποψίαστους περαστικούς!

Και να φανταστεί κανείς ότι ο κύριος όγκος των 4.800 οπαδών των φιλοξενουμένων αναμένετο σήμερα στην Καταλανική πρωτεύουσα.

Γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στις τοπικές Αρχές αφού υπάρχει ο κίνδυνος για πράξεις αντεκδίκησης από τους οπαδούς των γηπεδούχων...