Ποτσετίνο: Μην μας... ξεγράφετε!

Ο τεχνικός της Τότεναμ παρά την εντός έδρας ήττα (0-1) από τον Άγιαξ στο Λονδίνο θεωρεί ότι η ομάδα του μπορεί ν' ανατρέψει την κατάσταση στο Άμστερνταμ

Ποτσετίνο: Μην μας... ξεγράφετε!

Παρότι ο Άγιαξ συνέχισε να κερδίζει εκτός έδρας στα φετινά νοκ άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ - μετά την Ρεάλ Μαδρίτης (4-1) και τη Γιουβέντους (2-1) προσέθεσε στην λίστα των «θυμάτων» του και την Τότεναμ (0-1) - ο τεχνικός των «σπιρουνιών» Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν θεωρεί την ομάδα του... ξεγραμμένη από τον παρθενικό τελικό της ιστορίας της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Ίσως το γεγονός ότι οι Ολλανδοί δεν έχουν κερδίσει κανένα από τα προηγούμενα νοκ άουτ ματς τους στο Άμστερνταμ (ήττα 2-1 από την Ρεάλ και 1-1 με την Γιουβέντους) δίνει κουράγιο στον Αργεντινό τεχνικό.

«Θα είναι δύσκολο, αλλά είναι ακόμη ανοικτή η υπόθεση πρόκριση» εκτίμησε.

Για να προσθέσει, δηλώνοντας ότι γνωρίζει το βαθμό δυσκολίας ότι οι Λονδρέζοι είναι ακόμη... ζωντανοί: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για την ρεβάνς. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε. Θα είναι δύσκολο για μας. Αλλά και για κείνους...»

Ωστόσο το γεγονός ότι μόλις μία ομάδα (από τις 17 που έχασαν εντός έδρας ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ) έχει προκριθεί σε τελικό δεν είναι πολύ ευοίωνο για την ομάδα της Αγγλικής πρωτεύουσας.

Ανάληψη ευθυνών από τον Αργεντινό

Όσο για το ματς είπε: «Είχαμε την κατάλληλη συμπεριφορά αλλά δεν βρήκαμε τον τρόπο να την μετουσιώσουμε στο παιχνίδι μας. Δεν δείξαμε να έχουμε ενέργεια κι ο τρόπος που δεχθήκαμε το γκολ ήταν οδυνηρό. Υποφέραμε στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη ήμασταν καλύτερα. Τους γυρίσαμε πίσω. Τους πιέσαμε και το γεγονός μας δίνει ελπίδες για τη ρεβάνς...»

Εξάλλου ανέλαβε την ευθύνη για την αρχική εικόνα της ομάδας του αλλά υπογράμμισε το έλλειμμα λύσεων: «Το δέχομαι ότι έκανα λάθος στο σχηματισμό, αλλά δεν είχαμε πολλές εναλλακτικές. Δεν είμαι χαρούμενος μ' ότι είδα, αλλά δεν ξέρω τι θα συνέβαινε αν παίζαμε διαφορετικά. Δεν είναι το σχήμα που δέχθηκε το γκολ, αλλά η προσέγγιση μας. Είμαι ο τεχνικός κι άρα έχω την ευθύνη.»

Κι εν κατακλείδι προσέφερε την στήριξη του στους παίκτες του υπογραμμίζοντας ότι επανέφεραν την ομάδα στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης μετά το 1962: «Είναι ήρωες που βρισκόμαστε εδώ και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.»