Άντερλεχτ: Χάνει το ματς με τη Σταντάρ στα χαρτιά με 5-0

Καταστροφική χρονιά για την βελγική ομάδα, μετά και την τιμωρία για τα έκτροπα των οπαδών της στο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης.

Άντερλεχτ: Χάνει το ματς με τη Σταντάρ στα χαρτιά με 5-0

Βαριά ήταν η τιμωρία για την Άντερλεχτ, όπως αναμενόταν, μετά τα σοβαρά επεισόδια των οπαδών της, στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Σταντάρ Λιέγης στις 12/4, το οποίο τελικά διακοπή του.

Η Άντερλεχτ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0, όταν το παιχνίδι διεκόπη οριστικά στο 31', μετά από ρίψεις φωτοβολίδων, καπνογόνων, κροτίδων και αντικειμένων από οπαδούς των φιλοξενούμενων.

Η βελγική ομοσπονδία αποφάσισε ότι η τιμωρία της ομάδας θα είναι η απώλεια του ματς στα χαρτιά με σκορ 5-0, ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Η Άντερλεχτ, βέβαια, αναμένεται να καταθέσει έφεση για να μειώσει την ποινή της. Σε μια χρονιά καταστροφική για την βελγική ομάδα, κάτοχο 34 πρωταθλημάτων Βελγίου, η ίδια υποχώρησε στην 5η θέση και κινδυνεύει να χάσει το εισιτήριο για την Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από 56 χρόνια.

Όλα αυτά συνέβησαν, μόλις μια εβδομάδα μετά την εισβολή της Αστυνομίας στο προπονητικό κέντρο των «μωβ» στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά και ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης που συνδέεται με το βελγικό ποδόσφαιρο.