Σκεντίγια: Η φετινή πρωταθλήτρια της Πρβα Λίγκας

Το fosonline.gr σας παρουσιάζει τη φετινή διαφαινόμενη πρωταθλήτρια στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Βόρειας Μακεδονίας.

Σκεντίγια: Η φετινή πρωταθλήτρια της Πρβα Λίγκας

Πέντε αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής Πρβα Λίγκας, του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Βόρειας Μακεδονίας δηλαδή, και η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει όσον αφορά τουλάχιστον στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με την Σκεντίγια να βρίσκεται στην κορυφή με +11 από την δεύτερη Βαρντάρ, το πρωτάθλημα φαίνεται ότι καταλήξει στην ομάδα από το Τέτοβο Σκοπίων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ιδρυθείσα το 1979, η Σκεντίγια είναι σχετικά νεοσύστατη ομάδα, η οποία αρχικά διακρίθηκε κυρίως στην δεύτερη κατηγορία ποοδσφαίρου της χώρας, ωστόσο από τις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε βρήκε το δρόμο της στα μεγάλα σαλόνια και είναι έτοιμη να δημιουργήσει τη δική της παράδοσης στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Βόρειας Μακεδόνιας.

Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο Λαζίμ Ντεστάνι, πρόεδρός της Λουλζίμ Ιμέρι και προπονητής της ο Κροάτης Άντριαν Κόζνικου. Η Σκεντίγια αγωνίζεται με τα χρώματα της μαύρο και κόκκινο στην πρώτη της εμφάνιση και με λευκό χρώμα στην δεύτερη.

Τίτλοι και επιτυχίες

Η Σκεντίγια έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής 2 πρωταθλήματα Πρβα Λίγκας (2010-11, 2017-18) και τρία ακόμα στην δεύτερη κατηγορία (1995–96, 1999–2000, 2009–10). Έχει πανηγυρίσει ακόμα ένα Σούπερ Καπ (2011) και ένα Κύπελλο (2015-16)