Εισβολή της αστυνομίας στα γραφεία της Άντερλεχτ

Από το πρωί της Mεγάλης Τετάρτης (24/4), βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία έχει σκοπό να διαλευκάνει καταγγελίες για συμμετοχή της Αντερλεχτ σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και συμμετοχή μελών της σε εγκληματική οργάνωση, που συνδέεται με το ποδόσφαιρο στο Βέλγιο.

Εισβολή της αστυνομίας στα γραφεία της Άντερλεχτ

Άνδρες της αστυνομίας εισέβαλλαν -με ένταλμα- στο προπονητικό κέντρο της Άντερλεχτ και ερευνούν τα αρχεία. Ο σύλλογος του Βελγίου επιβεβαίωσε τις αστυνομικές έρευνες, αλλά δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ανάμιξης του πρώην προέδρου της ομάδας Ρότζερ Βαν ντεν Στοκ και του πρώην αθλητικού διευθυντή, Χέρμαν Βαν Χόλσμπεεκ, ο οποίος έκανε δουλειές με τον ατζέντη Μότζι Μπαγιάτ, που συνελήφθη πρόσφατα για συμμετοχή του σε σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια.

Έρευνες διεξάγονται παράλληλα και σε σπίτια και γραφεία εταιριών, αλλά και στα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Βελγίου, από όπου κατασχέθηκαν έγγραφα που αφορούν μεταγραφές.