Παρθενικός τελικός Κυπέλλου για Λειψία, 3-1 το Αμβούργο!

Οι "ταύροι" νίκησαν μέσα στο Αμβούργο (3-1) κι έγιναν οι πρώτοι φετινοί φιναλίστ του Γερμανικού Κυπέλλου

Παρθενικός τελικός Κυπέλλου για Λειψία, 3-1 το Αμβούργο!

Την αντίπαλο που θα προκύψει σήμερα από την αναμετρήση, στην Βρέμη, μεταξύ της τοπικής Βέρντερ και της Μπάγερν Μονάχου περιμένει η Λειψία μετά τη νίκη, με 3-1, επί του Αμβούργου στο μεγάλο λιμάνι.

Μ' αυτό το αποτέλεσμα οι "ταύροι" εξασφάλισαν την παρθενική τους συμμετοχή στον τελικό του δεύτερου τη τάξει ποδοσφαιρικού θεσμού της χώρας αφήνοντας εκτός... νυμφώνος τους "δεινόσαυρους", που τελευταία φορά βρέθηκαν σε τελικό το 1987 (όταν και το κατέκτησαν για 3η φορά).

Η Λειψία προηγήθηκε (12’) με το τέρμα του Πόουλσεν και παρότι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 23’ με τον Γιάτα, στην επανάληψη με το αυτογκόλ του Γιάνγισιτς (53’) και το τέρμα του Φόρσμπεργκ (72’) πήρε το πρώτο "εισιτήριο" για να βρεθεί στον τελικό του Βερολίνου (25/05).

Διαιτητής: Μπριχ. Θεατές: 53.000.
ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Πόλερσμπεκ, Λακρουά, Ντόουγκλας Σάντος, Γιούνγκ, Φαν Ντρόνγκελεν, Βάγκνομαν (69’ Χουάνγκ Χι-Τσαν), Νάρεϊ, Μανγκαλά (79’ Χόλτμπι), Γιάνγισιτς (73’ Χαντ), Τζάτα, Λασόγκα.
ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσκι, Χάλστενμπεργκ, Ορμπάν, Κλόστερμαν, Κονατέ, Φόρσμπεργκ (73’ Μουκιέλε), Καμπλ (90’ Ντέμε), Σάμπιτζερ (90’ Χαϊνταρά), Λάιμερ, Πόουλσεν, Βέρνερ.

Το προφίλ των ημιτελικών του γερμανικού Κυπέλλου
ΧΘΕΣ
Αμβούργο – ΛΕΙΨΙΑ 1-3: 23’ Γιάτα – 12’ Πόουλσεν, 53’ (αυτ.) Γιάνγισιτς, 72’ Φόρσμπεργκ.
ΣΗΜΕΡΑ
21.45: Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερν Μονάχου.