Mε τον Μέσι στον πάγκο η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Αλαβές

Δίχως τον αρχηγό τους στο βασικό σχήμα του αγώνα στην Βιτόρια οι, πρωτοπόροι της Primera Division, Καταλανοί  

Mε τον Μέσι στον πάγκο η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Αλαβές

Παρότι τον συμπεριέλαβε, όπως και την πλειονότητα των βασικών του, στην αποστολή που ταξίδεψε, από την Βαρκελώνη στην Βιτόρια, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίμησε να μην έχει στο βασικό σχήμα της Μπαρτσελόνα, κόντρα στην Αλαβές, για την 34η αγωνιστική της Primera Division, τον, αρχηγό του, Λιονέλ Μέσι.

Καίτοι η Μπαρτσελόνα με νίκη στην βασκική πόλη, κόντρα στην ομάδα του Αμπελάρδο, φτάνει σ' απόσταση ενός τριπόντου από την κατάκτηση του 2ου σερί πρωταθλήματος και 26ου της ιστορίας της (σ. το κατακτά με, εντός έδρας, ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης αύριο κόντρα στην Βαλένθια) και παρά το γεγονός ο ίδιος ο Μέσι κυνηγά το "Χρυσό Παπούτσι" της Ευρώπης (σ. 33 γκολ, έναντι 30 του Εμπαμπέ της Παρί Σεν Ζερμέν) ο Ερνέστο Βαλβέρδε έθεσε ως προτεραιότητα του το ροτέισον.

Με το μυαλό στη... Λίβερπουλ!

Έτσι ο καλύτερος του παίκτης, όπως κι άλλοι βασικοί, όπως οι Ζόρντι Άλμπα, Άρθουρ και Λενγκλέ, θα πάρουν ανάσες, σε πρώτη φάση, τουλάχιστον, αφού είναι φανερό ότι στο μυαλό του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού - δεδομένου ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος μοιάζει θέμα χρόνου - υπάρχει ο πρώτος ημιτελικός με την Λίβερπουλ την επόμενη εβδομάδα (01/05).

Τόσο ο Καταλανός, διεθνής, ακραίος οπισθοφύλακας, όσο κι ο Βραζιλιάνος, διεθνής, μέσος, αλλά κι ο Γάλλος στόπερ έμειναν στον πάγκο, ενώ ο Ιβάν Ράκιτιτς πήρε... ρεπό κι έμεινε στην Βαρκελώνη.