Ξανά βασικός με την Έμπολι ο Νικολάου

Ο στόπερ που ανήκει στον Ολυμπιακό έπαιξε 90 λεπτά στην εντός έδρας ήττα της Έμπολι με 4-2 από τη Σπαλ.

Ξανά βασικός με την Έμπολι ο Νικολάου

Την περασμένη εβδομάδα ο Δημήτρης Νικολάου έκανε το ντεμπούτο με τη φανέλα της Έμπολι παίζοντας για 79 επτά στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αταλάντα και με την ομάδα του να παίρνει σημαντικό βαθμό (0-0). Ο στόπερ που ανήκει στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε βασικός και το Σάββατο το βράδυ στην εντός έδρας ήττα από τη Σπαλ με 4-2.

Ο τεχνικός της Έμπολι Αουρέλιο Αντρεατσόλι χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα τον Έλληνα στόπερ και μάλιστα αυτή τη φορά έβγαλε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο. Είναι θετικό για τον Νικολάου ότι παίρνει παιχνίδια σε μία σεζόν που είχε παίξει ελάχιστα λεπτά.

Αξίζει να σταθούμε στον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή της ομάδας του. Η Έμπολι έπαιξε με σύστημα 3-5-2 και ο Δημήτρης Νικολάου χρησιμοποιήθηκε ως αριστερό στόπερ στην τριάδα των μετόπισθεν.

Σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά και υπάρχει ικανοποίηση στην τεχνική ηγεσία για την απόδοση του. Η Έμπολι, ωστόσο μετά και από αυτή την ήττα παραμένει στην τελευταία τριάδα της βαθμολογίας και την χωρίζουν τέσσερις βαθμοί από τη σωτηρία.

Θυμίζουμε πως ο ιταλικός σύλλογος έχει το δικαίωμα να πληρώσει οψιόν αγοράς στον Ολυμπιακό και να κάνει δικό του τον ποδοσφαιριστή. Αν η Έμπολι δεν καταφέρει να μείνει στην κατηγορία αποκλείεται να τεθεί θέμα αγοράς του νεαρού κεντρικού αμυντικού. Βέβαια ακόμα και σε περίπτωση παραμονής δύσκολα η Έμπολι θα ενεργοποιήσει την οψιόν.