Τα... παράπονα του Ιγκουαΐν!

Πολλοί ζηλεύουν τις ζωές που κάνουν οι ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές όμως λίγοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν το πόσος κόπος χρειάζεται ώστε να μπορέσει κάποιος να φτάσει στο τοπ επίπεδο.

Τα... παράπονα του Ιγκουαΐν!

Η συνέντευξη του Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο ESPN ήταν από αυτές που λέμε «διαφωτιστικές» σχετικά με τον κόπο που απαιτείται ώστε ένας επαγγελματίας αθλητής που κλωτσάει το.. τόπι να μπορεί να παίζει στο ανώτερο επίπεδο:

«Όλοι λένε με τα λεφτά που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές, δεν έχουν πρόβλημα. Αλλά, δεν μπορείς ν' αγοράσεις φίλους. Είναι 14 χρόνια που γιορτάζω γενέθλια και Χριστούγεννα μακριά από τους δικούς μου. Θέλω να δω τη μαμά μου και πρέπει να ταξιδέψω 15 ώρες με το αεροπλάνο.

Βεβαίως και μπορώ να πληρώσω το εισιτήριο, αλλά δεν έχω ούτε δέκα λεπτά χρόνο στη διάθεσή μου. Ο κόσμος μας κρίνει μόνο εάν βάζουμε γκολ, μου φαίνεται λίγο υπερβολικό όλο αυτό. Αλλά, έχω μάθει να το αντιμετωπίζω.

Είμαι σε μια φάση της ζωής μου, στην οποία δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να με πονέσει. Έπαιξα στα καλύτερα πρωταθλήματα, τις καλύτερες ομάδες, τρία Μουντιάλ, Κόπα Αμέρικα. Όταν ήμουν πέντε χρονών δεν φανταζόμουν ούτε το 10% από αυτά, κι όμως τα πέτυχα. Γιατί ν' ανησυχώ γι' αυτά που μου λένε;», είπε ο Αργεντίνος, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για κάποιες άβολες στιγμές στην καριέρα του:

«Μετάνιωσα που δεν βγήκα στο δρόμο από φόβο για ό,τι θα μου έλεγαν. Υπάρχει κόσμος που κάνει τόσα άσχημα πράγματα και κυκλοφορεί χωρίς ντροπή. Εμείς που δεν σκοτώσαμε κάποιον, που το μόνο που κάνουμε είναι να παίζουμε, δεν μπορούμε να βγούμε»;

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας