Ο πρώην “Πειραιώτης”, Βίκτορ, “γαύρος” (της Ανδαλουσίας)!

Ο 43χρονος τεχνικός έχει 6 ματς για να σώσει την προπονητική του καριέρα στην Μάλαγα.

Ο πρώην “Πειραιώτης”, Βίκτορ, “γαύρος” (της Ανδαλουσίας)!

Τελικά πρέπει να είναι η μοίρα του να καλείται ν’ αποδεικνύει την αξία του άμεσα. Δίχως χρονοτριβές. Για τον Βίκτορ Σάντσεθ ντελ Άμο ο λόγος, γνωστότερο στα μέρη μας (αλλά κι εν γένει) ως Βίκτορ.

Ο 43χρονος τεχνικός επέστρεψε στους πάγκους μετά από περίπου δύο χρόνια (κάτι περισσότερο από 23 μήνες πέρασαν από τις 9/05/2017, που τον απέλυσε η Ρεάλ Μπέτις) αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Μάλαγα.


Πλέον έχει 6 ματς για ν’ αποδείξει την αξία του και να μακροημερεύσει στον πάγκο της, αφού το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Διόλου τιμητικό, αφού πρέπει να κερδίσει την προοπτική να συνεχίσει να προπονεί τους «γαύρους» της Ανδαλουσίας, Ωστόσο, στην εργασιακή κατάσταση που βρισκόταν ο Ίβηρας δεν είχε πολλά περιθώρια διαπραγμάτευσης.

Όντας τόσο καιρό στο… ταμείο ανεργίας, σχεδόν… ξεχασμένος, πήρε τη δουλειά που του προσέφερε ο αθλητικός διευθυντής τους (και παλαίμαχος διεθνής άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης) Χοσέ Λουίς Καμινέρο. Με στόχο να φέρει την ομάδα της Σεγούντα Ντιβισιόν στα “σαλώνια” στην Πριμέρα.

Για να το πετύχει έχει 7 αγωνιστικές αλλά… 6 ματς, αφού το ένα με τη Ρέους το παίρνει στα χαρτιά λόγω του φαλιμέντου της Καταλανικής ομάδας.

Η Μάλαγα είναι 6η. Στην τελευταία θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου (τα οποία συνεπάγονται άλλους τέσσερις αγώνες, νοκ άουτ, με άλλους “μνηστήρες” της ανόδου). Ο προβιβασμός άνευ μπαράζ απέχει 6 πόντους, όσους κι η 2η θέση που καταλαμβάνει η Αλμπαθέτε (ισοβαθμεί με την Γρανάδα), αλλά τους “μαλαγκένιος” κυνηγούν η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (στο -1), ενώ Σπόρτινγκ Χιχόν και Ρεάλ Οβιέδο είναι σ’ απόσταση βολής (-3).

Προπονητής “ειδικών αποστολών”

Κάθε άλλο παρά εύκολη αποστολή για τον Βίκτορ που έχει μπόλικο ανταγωνισμό και καλείται ν’ αποδείξει πράγματα. Καταρχάς ότι το προπονητικό του “άστρο” δεν έχει σβήσει…
Ο Καμινέρο, προφανώς ενθυμούμενος ότι τόσο στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (την πρώτη χρονιά του, το 2015) πέτυχε τον στόχο της παραμονής, όπως και στην Μπέτις (2017, όταν αντικατέστησε έναν άλλο γνώριμο μας, τον Γκουστάβο Πογέτ), παρότι ανέλαβε στο φινάλε της σεζόν, είπε να ποντάρει πάνω του.

Ωστόσο το γεγονός ότι και στις δύο ομάδες είχε “θέματα”με τα αποδυτήρια, αλλά και το συντομότατο (2 ματς), όσο και πλήρως αποτυχημένο πέρασμα του από τον Ολυμπιακό -όπου όχι μόνο δεν κατάφερε να μπει στα… παπούτσια του αποχωρήσαντα Μάρκο Σίλβα, αλλά συνδύασε την παρουσία του με τον αποκλεισμό από την Χάποελ Μπερ Σεβά, στα πρόκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ- επίσης δεν ξεχνιούνται.

Μ’ αποτέλεσμα σ’ αυτή τη φάση, τουλάχιστον, από φέρελπι τεχνικό να τον έχουν μεταβάλλει, σε προπονητή “ειδικών αποστολών”.