Ανακοίνωσε την απόσυρσή του ο Μπαρτσάλι

Ο πολύπειρος στόπερ της Γιουβέντους, Αντρέα Μπαρτσάλι ανακοίνωσε πως αυτό το καλοκαίρι σταματάει από την ενεργό δράση.

Ανακοίνωσε την απόσυρσή του ο Μπαρτσάλι

Την απόφασή του να σταματήσει από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο αμυντικός της Γιουβέντους, Αντρέα Μπαρτσάλι, μετά την αναμέτρηση με τη Σπαλ, όπου η "γηραιά κυρία" έχασε με 2-1.

Ο 37χρονος δήλωσε: «Νομίζω ότι έχει φτάσει η ώρα ν' αποσυρθώ και τους επόμενους μήνες θα σκεφτώ με τι θ' ασχοληθώ στην επόμενη καριέρα μου ώστε να βρω αυτό που πραγματικά με ενθουσιάζει».

O Μπαρτσάλι έκανε το πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την Ροντινέλα το 1998 στην οποία έμεινε δύο σεζόν και κέρδισε την άνοδο στην Serie C στην παρθενική του σεζόν, καταγράφοντας 55 συμμετοχές με 4 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2000 πήρε μεταγραφή στην Πιστοϊέσε της Serie B, όπου έκατσε μόλις μία χρονιά και γύρισε στην ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να γίνει επαγγελματίας και αγωνίστηκε.

Το καλοκαίρι του 2001 αποκτήθηκε από την Ασκόλι, η οποία αγωνιζόταν στη Serie C και κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ έκατσε μέχρι και την επόμενη χρονιά καταγράφοντας συνολικά 50 συμμετοχές και 3 γκολ με τους "τρυποκάρυδους".

Το 2003 έζησε για πρώτη φορά το όνειρο της Serie A με την φανέλα της Κίεβο, ενώ την επόμενη σεζόν τον απέκτησε η Παλέρμο για τέσσερα χρόνια, με την οποία είχε και την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Uefa Cup (σημερινό Europa League).

Το 2008 είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο εξωτερικό με την φανέλα της Βόλφσμπουργκ, κατακτώντας το πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν και τρία χρόνια αργότερα ακολούθησε η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη για χάρη της Γιουβέντους, με την οποία μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 280 συμμετοχές με 2 γκολ, κατακτώντας 7 Πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα Ιταλίας, 4 Σούπερ Καπ Ιταλίας, ενώ έφτασε δύο φορές σε τελικό Champions League, χωρίς ωστόσο να το κατακτήσει.

Με την εθνική Ιταλίας έχει αγωνιστεί 73 φορές χωρίς γκολ, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στις 17 Νοεμβρίου του 2004 σε φιλική αναμέτρηση με την Φινλανδία. Με τη "σκουάντρα ατζούρα" κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006.