Ασταμάτητος ο Ντιόγκο στη Μαλαισία

O 31χρονος πρώην άσος του Ολυμπιακού πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στην Τζοχόρ Νταρούλ και ήδη έχει πετύχει 5 γκολ σε 8 παρουσίες του στη νέα του ομάδα

Ασταμάτητος ο Ντιόγκο στη Μαλαισία

Τα χέρια τους τρίβουν στην Τζοχόρ Νταρούλ με την επιλογή που έκαναν τον περασμένο Γενάρη να εντάξουν τον Ντιόγκο στο έμψυχο δυναμικό τους. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, που στο παρελθόν αγωνίστηκε και στη χώρα μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού, εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στη νέα του ομάδα και από τις πρώτες του κιόλας οκτώ παρουσίες στο σύλλογο έχει πετύχει πέντε γκολ!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Τζοχόρ Νταρούλ νίκησε 3-1 την Φέλντα Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα της Μαλαισίας και ο Ντιόγκο βρέθηκε για ακόμα μία φορά στη λίστα των σκόρερ. Ο Βραζιλιάνος φορ βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις και «σφράγισε» το τρίποντο για την ομάδα του, ενώ με το αποτέλεσμα αυτό οι «τίγρεις του νότου» διεύρυναν το αήττητο τους στο θεσμό και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Έφτασαν τους 20 πόντους στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα κι άφησαν πίσω τους στη δεύτερη θέση την Παχάνγκ με δύο πόντους λιγότερους.

Ο Ντιόγκο προερχόταν από μία μαγική τετραετία στο πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης με τη φανέλα της Μπουρίραμ Γιουνάιτεντ, με την οποία είχε… 133 γκολ και 33 «ασίστ» σε 156 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις! Τα 101 του γκολ ήταν σε 105 παρουσίες του στο πρωτάθλημα και κατέκτησε μεταξύ άλλων με την Μπουρίραμ Γιουνάιτεντ τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, δύο Λιγκ Καπ αλλά και δύο Σούπερ Καπ Ταϊλάνδης.

Στην Ταϊλάνδης λατρευόταν… σαν θεός και τον περασμένο Γενάρη δεν ήταν λίγες οι ομάδες που έστρωσαν «χρυσάφι» στα πόδια του για να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους. «Ήταν ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Σκόραρα 133 γκολ και έκανα πολλούς φίλους μέσα από αυτή την ομάδα. Αποχώρησα από την Μπουρίραμ γνωρίζοντας πως έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου στα 156 παιχνίδια που αγωνίστηκα», είχε πει ο Ντιόγκο κατά την αποχώρησή του από την πρώην ομάδα του.

Το «χρυσό» συμβόλαιο και η δικαίωση!

Αυτή τελικά που βγήκε νικήτρια στη μάχη για την απόκτηση των δικαιωμάτων του ήταν η Τζοχόρ Νταρούλ. Το ποσό που του προσέφερε για να εξασφαλίσει την υπογραφή του έφτανε κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως και μέχρι σήμερα είναι το μεγαλύτερο που έχει δώσει σύλλογος από τη Μαλαισία για ποδοσφαιριστή!

Ο Ντιόγκο δεν άργησε να δικαιώσει τους ιθύνοντες της νέας του ομάδας. Μόλις στη δεύτερή του εμφάνιση πέτυχε το παρθενικό του γκολ μόλις πέντε λεπτά από την είσοδό του ως αλλαγή στο 4-1 επί της Κουάλα Λουμπούρ, ενώ πλέον έχει φτάσει συνολικά τα πέντε τέρματα στη διοργάνωση.

Με τα γκολ αυτά βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα κι έχει ένα τέρμα λιγότερο από τον Αργεντινό συμπαίκτη του, Γκονζάλο Γκαμπρέρα. Ο τελευταίος, βέβαια, έχει πετύχει τρία γκολ με πέναλτι, σε αντίθεση με τον Ντιόγκο που μόλις μία φορά έχει βρει δίχτυα από την άσπρη βούλα.

Ως γνωστόν, ο Ντιόγκο είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Πορτουγκέζα στη Βραζιλία και στα πρώτα του βήματα είχε μαγνητίσει το ενδιαφέρον ουκ ολίγων ευρωπαϊκών συλλόγων. Μάλιστα, ακόμα και ο θρυλικός προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, είχε παραδεχτεί δημόσια πως είχε προσπαθήσει να πάρει τον Βραζιλιάνο φορ στους «κανονιέρηδες» όταν ο τελευταίος ήταν 16 ετών.

Στη χώρα μας και τον Ολυμπιακό ήρθε τελικά το καλοκαίρι του 2008. Σε 78 εμφανίσεις του πέτυχε 23 γκολ και μοίρασε 14 «ασίστ» και κατέκτησε με τους "ερυθρόλευκους" τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα.