Με ήρωα τον Ντεουλοφέου η Γουότφορντ του Χολέμπας πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (vid)

Η Γουότφορντ παρότι έχανε 2-0 ως το 79’ με πρωταγωνιστή τον Ντεουλοφέου (2 γκολ και το πέναλτι της ισοφάρισης) πήρε την πρόκριση επί της Γουλβς στην παράταση (3-2)

Με ήρωα τον Ντεουλοφέου η Γουότφορντ του Χολέμπας πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (vid)

Στο Γουέμπλεϊ θα επιστρέψει στις 18 Μαϊου η Γουότφορντ για να διεκδικήσει, κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, τον παρθενικό τίτλο της ιστορίας της, αφού επικράτησε στον 2ο ημιτελικό του Κυπέλλου (που όπως κι πρώτος διεξήχθη στον «ναό» του Αγγλικού ποδοσφαίρου) της Γουλβς με τρόπο επικό: Οι «σφήκες» επέστρεψαν στον τελικό του αρχαιότερου, διασυλλογικού θεσμού της υφηλίου, μετά το 1984 κερδίζοντας τους «λύκους» 3-2 παρότι έχαναν ως το 79’ με 2-0! Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και «χρυσή αλλαγή» του (γνώριμου ματς) Χάβι Γκράθια ο Ζεράρ Ντεουλοφέου, που όχι μόνο σάλπισε την αντεπίθεση μειώνοντας, αλλά πέτυχε και το νικητήριο τέρμα στο προτελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης διαμορφώνοντας το τελικό σκορ!

Ο Καταλανός ήταν στον πάγκο ως το 66’ βλέποντας τους «λύκους» (του, επίσης, γνώριμου μας Νούνο Εσπίριτο Σάντο) να οδεύουν για τον πρώτο τους τελικό Κυπέλλου μετά το 1960 αφού είχαν «αέρα» δύο γκολ με την κεφαλιά του Ντοχερτι στο 36’ και το βολέ (μετά από ωραίο στοπάρισμα) του Χιμένες στο 62’.

Ο 25χρονος Ίβηρας θύμισε γιατί στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα (κι αργότερα σε Μίλαν κι Έβερτον) είχε προκαλέσει πάταγο, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα του αγώνα. Καταρχάς μειώσε με υπέροχο «τσίμπημα» (79’) δίνοντας ελπίδα στην ομάδα του και στο 94’ κέρδισε πέναλτι από τον Ντεντόνκερ με τον αρχηγό Ντίνεϊ να το εκτελεί εύστοχα στέλνοντας το ματς στον εξτρά χρόνο. Εκεί ο Ντεουλοφέου «ξαναχτύπησε» (104’) νικώντας τον Ρούντι κι οι «σφήκες» …πέταξαν για τον τελικό!

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Γκόμες, Φεμένια (108’ Γιάνμαατ), Μαριάπα, Κάθκαρτ, Χολέμπας (98’ Μαζίνα), Ντουκουρέ, Καπουέ, Χιουζ (66’ Ντεουλοφέου, 112’ Σέμα), Περέιρα, Γκρέι, Ντίνεϊ.

ΓΟΥΛΒΣ: Ρούντι, Γιόνι Κάστρο (105’ Βινάγκρε), Κόουντι, Μπολί, Ντόχερτι, Ντεντόνκερ, Νέβες (86’ Μπένετ), Ζοάο Μουτίνιο (102’ Τραορέ), Σάις, Χιμένες, Ζότα (89’ Καβαλέιρο).

Το προφίλ των ημιτελικών του Κυπέλλου
ΣΑΒΒΑΤΟ: Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον 1-0.
ΧΘΕΣ: Γουότφορντ – Γουλβς 3-2 (κ.δ. 2-2): 79’ Ντεουλοφέου, 104’, 94’ (πεν.) Ντίνεϊ – 36’ Ντόχερτι, 62’ Χιμένες.

ΤΕΛΙΚΟΣ (18/05): Mάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ.

Δείτε τα highlights του αγώνα