Το αδιέξοδο του Ανσαριφάρντ σε Ολυμπιακό και Νότιγχαμ

Σύμφωνα με τους Άγγλους ο Μάρτιν Ο’ Νιλ δεν τον υπολογίζει για την Φόρεστ της σεζόν 2019-20 και ήδη κυκλοφορούν σενάρια περί επιστροφής του στην Ελλάδα. Δύσκολο όμως να γυρίσει στον Ολυμπιακό ή να μεταγραφεί στον Άρη.

Το αδιέξοδο του Ανσαριφάρντ σε Ολυμπιακό και Νότιγχαμ

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ την τελευταία μέρα του Αυγούστου και αφού είχε μείνει πλέον ξεκρέμαστος εξαιτίας του ατζέντη του, πήρε το αεροπλάνο για το Νότιγχαμ. Μετακόμισε στην Φόρεστ, αλλά επισήμως ανακοινώθηκε στις 3 Νοεμβρίου έχοντας λύσει πρώτα το θέμα που είχε προκύψει με την κάρτα εργασίας στην Αγγλία.

Ο Ιρανός επιθετικός, που παρεμπιπτόντως σήμερα έκλεισε τα 29 του χρόνια, έχει με τη φανέλα της Νότιγχαμ μόλις 1 γκολ σε 9 συμμετοχές. Μάλιστα, πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η Τσάμπιονσιπ και ήδη ο Μάρτιν Ο’ Νιλ φέρεται να έχει κάνει τις εισηγήσεις του για τους παίκτες που υπολογίζει για τη νέα σεζόν. Σε αυτούς λοιπόν δεν συμπεριλαμβάνεται ο Καρίμ.

Αμέσως άρχισαν στην Αγγλία να αναφέρουν ότι ο Ανσαριφάρντ θα επιστρέψει στην Ελλάδα, είτε για τον Ολυμπιακό, είτε για κάποια άλλη ομάδα. Η αλήθεια πάντως είναι μία: Ο Ιρανός φορ που την περσινή σεζόν είχε 18 γκολ σε 27 ματς και επίσης ένα Μουντιάλ στα πόδια του, πήγε στη Νότιγχαμ και δεν του πήγαν δεξιά τα πράγματα. Ουσιαστικά βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο…

Πόσες πιθανότητες έχει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό; Όχι πολλές! Κι αυτό, γιατί υποτίθεται ότι οι Πειραιώτες αναζητούν έναν επιθετικό από το «πάνω ράφι» για να αποτελέσει το «βαρύ πυροβολικό» της νέας σεζόν. Για να μπει στην εξίσωση ο Ανσαριφάρντ, θα πρέπει να φύγει δανεικός ή με πώληση ο Σολδάνο ή ο Γκερέρο. Δεν μπορεί να έχει δηλαδή ο Μαρτίνς στα χέρια του τον βαρβάτο φορ, τον Ανσαριφάρντ, τον Σολδάνο και τον Γκερέρο. Είναι πολλοί οι τέσσερις επιθετικοί…

Όσο για τη φημολογία περί Άρη; Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης πολύ δύσκολα θα καλύψουν το συμβόλαιο του Ανσαριφάρντ που είναι κοντά στα 700 χιλιάρικα. Αφήστε δε που δεν πρέπει να βγάζουμε από την εξίσωση και τον μάνατζερ του Καρίμ, ο οποίος από πέρσι ψάχνει να του βρει ένα καλό συμβόλαιο στην Γερμανία, στην Ολλανδία ή στην Ιταλία και τελικά αν δεν υπήρχε η Νότιγχαμ, το πιθανότερο ήταν είτε να επέστρεφε στο Ιράν όπως συνέβη με τον Χατζισαφί, είτε να έμενε στον Ολυμπιακό με τον Μαρτίνς μάλιστα να μην τον έχει στις βασικές του επιλογές.

Το φετινό καλοκαίρι με λίγα λόγια είναι το πιο κρίσιμο για την καριέρα του Ανσαριφάρντ και για τις αποφάσεις που θα πάρει πρώτα απ’ όλα ο ίδιος.