Το... κόκκινο ρεκόρ του διαιτητή Μάικ Ντιν

Ο Άγγλος ρέφερι έγινε ο πρώτος διαιτητής στην ιστορία της Premier League που έδειξε 100 φορές την κόκκινη κάρτα

Το... κόκκινο ρεκόρ του διαιτητή Μάικ Ντιν

Μία ιδιαίτερη πρωτιά κατέχει ο Άγγλος ρέφερι Μάικ Ντιν, καθώς έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Premier League που έδειξε 100 φορές την κόκκινη κάρτα. O 50χρονος διαιτήτευσε στο χθεσινό παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Γουλβς στο «Μολινό» για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος της χώρας.

Οι «λύκοι» ήταν αυτοί που πήραν τελικά τη νίκη με σκορ 2-1 και μάλιστα με ανατροπή κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους», αλλά οι τελευταίοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 57’ λόγω αποβολής του Άσλεϊ Γιάνγκ.

Ο Ντιν «κιτρίνισε» αρχικά τον μπακ της Μάντσεστερ στο 52’ και μόλις πέντε λεπτά αργότερα του έδειξε και την κόκκινη κάρτα για ένα αθλητικό μαρκάρισμα του ποδοσφαιριστή της Γιουνάιτεντ.

Μία κόκκινη κάρτα που εκ του αποτελέσματος έμελλε να αποδειχτεί και… ιστορική, αφού ήταν η 100η στην ιστορία της παρουσίας του Ντιν στα ματς της Premier League.

Για την ιστορία, αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι ο Ντιν είναι και ο μοναδικός που έχει αποβάλει διψήφιο αριθμό παικτών (10) στις έως τώρα 33 αγωνιστικές του εφετινού αγγλικού πρωταθλήματος.