Πουγιόλ: «Καλύτερος από εμένα ο Πικέ, καταπληκτική η δουλειά του Βαλβέρδε»

Ο εμβληματικός πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα χαρακτήρισε τον Μέσι «τον καλύτερο όλων» και εκθείασε το έργο του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα».

Πουγιόλ: «Καλύτερος από εμένα ο Πικέ, καταπληκτική η δουλειά του Βαλβέρδε»

Το όνομα του Κάρλες Πουγιόλ φέρνει πάντοτε χαμόγελα στα χείλη των φιλάθλων της Μπαρτσελόνα, καθώς πρόκειται για έναν από τους πλέον εμβληματικούς παίκτες στην ιστορία της καταλανικής ομάδας.

Εύλογα, λοιπόν, η άποψή του για την ομάδα με την οποία κατέκτησε τα πάντα σε Primera Division και Ευρώπη, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο 40χρονος πρώην «κάπτεν» και αμυντικός της Μπάρτσα παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στη διαδικτυακή έκδοση της Marca, μιλώντας για τη φετινή ομάδα των «μπλαουγκράνα», τον Λιονέλ Μέσι, τον Ζεράρ Πικέ, αλλά και τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ειδικά για τον Πικέ, ο Πουγιόλ τον χαρακτήρισε καλύτερο αμυντικό από τον ίδιο, αναφέρθηκε στον Μέσι ως «τον καλύτερο όλων», ενώ εκθείασε τη δουλειά του «τσινγκούρι» στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πουγιόλ...

Για τον Λιονέλ Μέσι: «Όταν διαθέτεις τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία, είναι λογικό να εξαρτάσαι από αυτόν. Όμως υπάρχουν και πολύ καλοί παίκτες γύρω από τον Μέσι και όλοι μαζί γράφουν ιστορία για τον σύλλογο. Στην εθνική Αργεντινής τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί δεν παίζουν σαν ομάδα».

Για τον Ζεράρ Πικέ: «Ο Ζεράρ Πικέ είναι ο καλύτερος κεντρικός μπακ στον κόσμο, χωρίς αμφιβολία. Είναι καλύτερος από τον Ράμος και καλύτερος από εμένα όταν αγωνιζόμουν, είναι ο κορυφαίος. Είναι το "κλειδί" σε όσα πετυχαίνει η Μπαρτσελόνα με τις ηγετικές του ικανότητες».

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «O Βαλβέρδε είναι αναμφίβολα ο πλέον κατάλληλος για τον πάγκο της ομάδας. Η Μπαρτσελόνα είναι ένα πολύ απαιτητικό κλαμπ και η δουλειά εδώ είναι δύσκολη, όμως ο Βαλβέρδε κάνει καταπληκτική δουλειά».