Πρωτάθλημα Κύπρου ανασκόπηση: Δύο "πόδια" για ένα "παπούτσι" (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων Λεμεσού θα παλέψουν ως το τέλος "σώμα με σώμα" για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πρωτάθλημα Κύπρου ανασκόπηση: Δύο "πόδια" για ένα "παπούτσι" (vid)

Πρώτη υποψηφιότητα για την «κούπα»

ΑΠΟΕΛ

Οι "γαλαζοκίτρινοι" με πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα Κύπρου, είναι πιο έμπειροι από τον Απόλλωνα Λεμεσού που φέτος κάνει καταπληκτική χρόνια. Oι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με 70 βαθμούς, με την πρώτη θέση να ανήκει στον Απόλλωνα καθώς υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια (κέρδισε στο ΓΣΠ με 4-0 ενώ έχασε στην έδρα του με 2-1). Παρόλα αυτά οι περσινοί πρωταθλητές έχουν καλύτερη φόρμα.

Η απογοήτευση της χρονιάς

Ομόνοια

Με μόλις 44 βαθμούς στο "σακούλι" της, η Ομόνοια διανύει μία από της χειρότερες της σεζόν, έχοντας δεχτεί ήδη 12 (!) ήττες σε 30 παιχνίδια. Ο "γνώριμος" μας από το πέρασμα του στον Ολυμπιακό Μάτ Ντάρμπισιρ, είναι από τους λίγους "διασωθέντες" σε αυτή τη φετινή άσχημη πορεία του "τριφυλλιού", πετυχαίνοντας 20 γκολ.

Ομάδα έκπληξη

Απόλλων Λεμεσού

Με μπροστάρη τον Φώτη Παπουλή (13 γκολ), η ομάδα του Απόλλωνα πραγματοποιεί τρομερή πορεία πρωταθλητισμού μετά από πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα έχει να κατακτήσει το τρόπαιο από τη σεζόν 2005-2006, ενώ αν το καταφέρει φέτος, θα είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία της. Σε αυτή τη κατηγορία θα μπορούσε να μπει και η ΑΕΚ Λάρνακας

Ο “MVP

Φλοριάν Τολεμές

Ο 32χρονος Γάλλος επιθετικός της ΑΕΚ Λάρνακας έχει πετύχει στο πρωτάθλημα 22 τέρματα και είναι πρώτος στον πίνακα των σκόρερ. Έχει πετύχει λίγο πάνω από το 1/3 του συνόλου των τερμάτων της ομάδας του και είναι από τους βασικούς λόγους που η ΑΕΚ έχει καταφέρει να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ο «ελπιδοφόρος» U-21

Ρόλαντ Σάλαϊ

Ο 21χρονος Ούγγρος αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ το περασμένο καλοκαίρι έναντι του ποσού του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και ενώ παλαιότερα είχε παίξει και στην ιταλική Παλέρμο. Φέτος, έχει πετύχει επτά γκολ με τη φανέλα των πρωταθλητών, ενώ έχει μοιράσει και πέντε ασίστ. Πολλοί σκάουτερ από τα κορυφαία πρωταθλήματα παρακολουθούν με ενδιαφέρον την περίπτωση του.

Το ευρωπαϊκό «όνειρο»

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τα "μεγαθήρια" των Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ και Ντόρτμουντ χωρίς ωστόσο να έχει ιδιαίτερη τύχη, τερματίζοντας τέταρτος με δύο βαθμούς.

Γιουρόπα Λιγκ: Στους ομίλους της διοργάνωσης ο Απόλλων Λεμεσού "συγκρούστηκε" με τις Αταλάντα, Λυών και Έβερτον παίρνοντας σημαντικές εμπειρίες από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Τερμάτισε τέταρτος με 3 βαθμούς.

Τα ντέρμπι των επόμενων αγωνιστικών (Play-off)

6η αγωνιστική

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια

ΑΕΛ – Απόλλων

Ανόρθωση – ΑΕΚ

7η αγωνιστική

Ομόνοια – ΑΕΛ

ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ

Απόλλων – Ανόρθωση

8η αγωνιστική

ΑΕΚ – Ομόνοια

ΑΠΟΕΛ – Απόλλων

Ανόρθωση – ΑΕΛ

9η αγωνιστική

ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ

Απόλλων – ΑΕΚ

Ανόρθωση – Ομόνοια

10η αγωνιστική

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση

Ομόνοια – Απόλλων

ΑΕΚ – ΑΕΛ

Η βαθμολογία

Απόλλων Λεμεσού 70

ΑΠΟΕΛ 70

ΑΕΚ Λάρνακας 61

Ανόρθωση 60 -29αγ.

ΑΕΛ 51

Ομόνοια 44 -29αγ.

Δόξα Κατοκωπιάς 40

Ερμής Αραδίππου 36

Νέα Σαλαμίνα 33

Αλκή 32

Πάφος 29 -29αγ.

Ολυμπιακός Λευκ. 20 -29αγ.

Άρης Λεμεσού 16 -Υποβιβασμός

Εθνικός Αχνας 8 -Υποβιβασμός