Bundesliga ανασκόπηση: Ο ''μονόλογος'' της Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου θα στεφθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας για έκτη συνεχή χρονιά με τους διώκτες της να φαίνονται ανύμποροι να την κοντράρουν.

Bundesliga ανασκόπηση: Ο ''μονόλογος'' της Μπάγερν

Φαβορί για τον τίτλο

Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου έχει χτίσει τη δικιά της αυτοκρατορία τα τελευταία χρόνια στην Μπουντεσλίγκα. Οι Βαυαροί για άλλη μία χρονιά έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα πολύ νωρίς, με τις υπόλοιπες ομάδες απλά να παλεύουν για το ποιά θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση.

Η απογοήτευση της χρονιάς

Ντόρτμουντ

Η μοναδική ομάδα που θα μπορούσε να κοντράρει την πολυνίκη του θεσμού Μπάγερν. Οι ''κιτρινόμαυροι'' διανύουν μία περίεργη χρονιά καθώς παρουσιάζουν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Ενδεικτικό της διαφοράς που υπάρχει με την Μπάγερν είναι η πρόσφατη συντριβή με 6-0 από τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Η έκπληξη της χρονιάς

Σάλκε

Η έτερη ομάδα της Βεστφαλίας αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν. Οι ''Βασιλικοί Mπλε'' έχουν καταφέρει να βρίσκονται στη δεύτερη θέση μπροστά από Ντόρντμουντ και Λειψία δείχνοντας χαρακτήρα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

MVP

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ο Πολωνός επιθετικός βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα έχοντας σκοράρει 26 γκολ. Οι μνηστήρες ολοένα και αυξάνονται με την Ρεάλ Μαδρίτης να τον θέλει διακαώς.

Ανερχόμενο Ταλέντο

Γιούλιαν Μπράντ

Ο 21χρονος χαφ έχει ξεχωρίσει με τη φανέλα της Λεβερκούζεν. Οι ''ασπιρίνες'' έχουν επενδύσει στον νεαρό Γερμανό ο οποίος βρίσκεται στην λίστα της Μπάγερν της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα ενώ αποτελεί και σημαντική μονάδα για την Εθνική Γερμανίας.

Ευρωπαϊκές Υποχρεώσεις

Champions League: Η Μπάγερν Μονάχου κοντράρεται με την Σεβίλλη για την τελική φάση των 8. Οι παίκτες του Χάινκες είναι το φαβορί του ζευγαριού με τις βλέψεις να είναι υψηλές για την κατάκτηση του τροπαίου.

Europa League: Η Λειψία συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στην Ευρώπη. Η ομάδα που έχει καταφέρει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να ξεχωρίσει, βρίσκεται κοντά στο να γράψει νέα χρυσή σελίδα στη σύντομη ιστορία της. Η γερμανική ομάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Τα υπολειπόμενα ντέρμπι

29η αγωνιστική: Λειψία-Λεβερκούζεν

30η αγωνιστική: Σάλκε-Ντόρτμουντ

31η αγωνιστική: Ντόρντμουντ-Λεβερκούζεν

Βαθμολογία(σε 28 αγώνες)

1. Μπάγερν 69

2. Σάλκε 52

3. Ντόρτμουντ 48

4. Λειψία 46

5. Λεβερκούζεν 45

6. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 45

7. Χόφενχαϊμ 42

8. Στουτγκάρδη 38

9. Άουγκσμπουργκ 36

10. Χέρτα 36

11. Γκλάντμπαχ 37

12. Βέρντερ Βρέμης 36

13. Ανόβερο 32

14. Φράιμπουργκ 30

15. Βόλφσμπουργκ 26

16. Μάιντς 26

17. Κολωνία 20

18. Αμβούργο 19

Τσάμπιονς Λιγκ: Φάση Ομίλων(1,2,3,4)

Γιουρόπα Λιγκ: Φάση Ομίλων(5), Προκριματικά(6)

Υποβιβασμός: Απευθείας(17,18) , Πλέι άουτ(16)

Πρώτοι Σκόρερ:

26 γκολ Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν)

13 γκολ Νιλς Πέτερσεν (Φράιμπουργκ), Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

12 γκολ Μαρκ Ουτ (Χόφενχαϊμ)

11 γκολ Τίμο Βέρνερ (Λειψία), Νίκλας Φίλκρουγκ (Ανόβερο), Μίκαελ Γκρέγκοριτς (Άουγκσμπουργκ), Άλφρεντ Φινμπόγκασον (Άουγκσμπουργκ)

10 γκολ Σαλομόν Καλού (Χέρτα), Κέβιν Φόλαντ (Λεβερκούζεν)

9 γκολ Λίον Μπέιλι (Λεβερκούζεν), Άντρεϊ Κράμαριτς (Χόφενχαϊμ), Γκουίντο Μπούργκσταλερ