Ψάχνει (πάλι) ομάδα ο Μιραλάς

Η Φιορεντίνα δεν θα ενεργοποιήσει την οψιόν για την απόκτηση του Βέλγου επιθετικού από την Έβερτον, ενώ στην αγγλική ομάδα ο 31χρονος άλλοτε φορ του Ολυμπιακού δεν υπολογίζεται από τον Μάρκο Σίλβα

Ψάχνει (πάλι) ομάδα ο Μιραλάς

Σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής «στέγης» θα βρεθεί ο Κέβιν Μιραλάς στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Βέλγος επιθετικός αγωνίζεται στη Φιορεντίνα από το περασμένο καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού από την Έβερτον και παρά το γεγονός ότι οι «βιόλα» έχουν οψιόν απόκτησης των πλήρη δικαιωμάτων του από τα «ζαχαρωτά» έναντι του ποσού των επτά εκατομμυρίων ευρώ, εν τούτοις δεν είναι πρόθυμοι να την ενεργοποιήσουν.

Το σχετικό θέμα είχε αποκαλύψει αρχικά σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», ενώ πλέον το επιβεβαίωσε και η «Corriere Fiorentino», παρά την επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στην ομάδα της Φλωρεντίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Από το ξεκίνημα της περιόδου ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού δεν έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής στις αναμετρήσεις της ιταλικής ομάδας και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόλις τρεις φορές κατάφερε να αγωνιστεί σε ολόκληρο 90λεπτο!

Η πρώτη ήταν στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη στην ήττα με 2-1 από την Ίντερ στο Μιλάνο για το πρωτάθλημα, η δεύτερη στο ισόπαλο 1-1 με την Τορίνο επίσης στο Καμπιονάτο και η τρίτη στα προημιτελικά του Κυπέλλου στα τέλη του περασμένου Γενάρη, όταν οι «βιόλα» διέσυραν τη Ρόμα με το εμφατικό 7-1 και πήραν το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά όπου διεκδικούν με την Αταλάντα την είσοδο στον τελικό.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν ο Μιραλάς βρέθηκε αρκετές φορές στο πάγκο και σε κάποια έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Συνολικά σε 18 συμμετοχές του στη Σέριε Α μετρά 2 γκολ και μία «ασίστ», ενώ στο Κύπελλο στα δύο παιχνίδια που πήρε μέρος έχει δύο «ασίστ».

Η επιστροφή στην Έβερτον και ο Μάρκο Σίλβα

Η απόφαση της Φιορεντίνα να μην ενεργοποιήσει την οψιόν απόκτησης των δικαιωμάτων του Μιραλάς μοιραία θα οδηγήσει το καλοκαίρι τον παίκτη στην επιστροφή του στο Μέρσεϊσαϊντ και την Έβερτον, με την οποία έχει συμβόλαιο ως το 2020.

Όπως τονίζει, ωστόσο, η «Liverpool Echo», ο Βέλγος δεν υπολογίζεται από τον προπονητή των «ζαχαρωτών» Μάρκο Σίλβα. Ως εκ τούτου, ως το φινάλε της τρέχουσας περιόδου ο 31χρονος φορ θα κληθεί μέσα από τις τελευταίες εμφανίσεις του στη Φιορεντίνα να κερδίσει το ενδιαφέρον κάποιας ομάδας για την απόκτησή του το καλοκαίρι.

Η απουσία του Φεντερίκο Κιέζα (λόγω τραυματισμού) θα δώσει την ευκαιρία στον Μιραλάς να πάρει χρόνο συμμετοχής στις προσεχείς αναμετρήσεις της Φιορεντίνα και πρώτα απ’ όλα από το ματς της Κυριακής κόντρα στην Τορίνο στο «Αρτέμιο Φράνκι» για την 29η αγωνιστική του Καμπιονάτο.

Ένα ματς στο οποίο ο 31χρονος φορ θα κληθεί να δείξει τον καλό του «εαυτό» και να επαναφέρει την ομάδα του στο δρόμο των επιτυχιών. Άλλωστε, υπενθυμίζεται πως οι «βιόλα» παραμένουν χωρίς νίκη στις τελευταίες τους τέσσερις αναμετρήσεις τους στη Σέριε Α και βρίσκονται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Επιπρόσθετα, αξιοσημείωτο όσον αφορά την πορεία του Μιραλάς είναι και το γεγονός ότι έμεινε και εκτός αποστολής από τις αναμετρήσεις του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος για τα παιχνίδια των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2020.

Η τελευταία του συμμετοχή με τους «κόκκινους διαβόλους» του Βελγίου ήταν στο νικηφόρο (4-0) φιλικό με τη Σαουδική Αραβία πέρσι τον Μάρτιο, όταν αντικατέστησε τον Ρομέλου Λουκάκου και αγωνίστηκε στα τελευταία έντεκα λεπτά του ματς.