Δύσκολη η παραμονή Μανωλά στη Ρόμα χωρίς «σεντόνι»!

Το αν οι «τζιαλορόσι» θα είναι και του χρόνου στο Champions League, κρίνει πολλά για το μέλλον του Έλληνα διεθνή σέντερ μπακ.

Δύσκολη η παραμονή Μανωλά στη Ρόμα χωρίς «σεντόνι»!

Οι δηλώσεις του Κώστα Μανωλά στην εκπομπή “ΤΟURISTES” του ΣΚΑΪ, αντίθετα μ’ ότι συνέβη στα μέρη μας, όπου οι τίτλοι που έβγαλε ήταν για τις συλλογικές του προτιμήσεις – θέμα που εξακολουθεί να προκαλεί τεράστια ίντριγκα, από τη στιγμή που έχει φορέσει δύο από τις σπουδαιότερες φανέλες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και λόγω της σύνδεσης του θείου του και ποδοσφαιρικού του ειδώλου, Στέλιου, με την ΑΕΚ – στη γειτονική Ιταλία προκάλεσε ενδιαφέρον σε σχέση με το τι είπε σχετικά με το μέλλον του και την Ρόμα.

Ο Έλληνας, διεθνής, κεντρικός αμυντικός εμφανιστήκε καθησυχαστικός, σε πρώτη φάση, προς τους «τζιαλορόσι», λέγοντας πως «Στη Ρόμα είμαι μια χαρά. Μου αρέσει η ζωή εδώ». Λεγόμενα που έρχονται σε μια μεταβατική περίοδο για τους «τζιαλορόσι». Με αλλαγή προπονητή (Κλάουντιο Ρανιέρι, ως υπηρεσιακός, αντί του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο) κι αποχώρηση του αθλητικού διευθυντή (του, περιβόητου, Ισπανού, Μόντσι).

Την ίδια στιγμή, όπως συνήθως γίνεται σε περιόδους διακοπών των Εθνικών ομάδων, οι ειδήσεις που βγαίνουν από το ρεπορτάζ των συλλόγων έχουν να κάνουν με τα επικείμενα «πάρε – δώσε». Κι όταν ο μάνατζερ σου είναι ο ένας από τους πλέον ισχυρούς του χώρου, ο Μίνο Ραϊόλα, το να φιγουράρεις σε πολλά δημοσιεύματα και να συνδέεσαι με πολλές ομάδες δεν είναι πρωτοφανές.

Όχι ότι χάρη στον Ιταλολλανδό (πρώην... γκαρσόνι κι ιδιοκτήτη πιτσαρίας) σούπερ ατζέντη κατάφερε να δει το όνομα του δίπλα σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης ο Μανωλάς. Οι οποίες εκτιμούν, υπέρ το δέον, τα φυσικά του προσόντα (ασύλληπτη ταχύτητα, τρομερό επιτόπιο άλμα) αλλά και τις παραστάσεις και το ηγετικό προφίλ, που σφυρηλάτησε, την τελευταία 5ετία, στην Ρόμα. Το «πακέτο» μοιάζει ακόμη ελκυστικότερο, αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για έναν αμυντικό ηλικίας 27 ετών...

Για όλα αυτά, στο πρόσφατο παρελθόν προκάλεσε το ενδιαφέρον των Τσέλσι, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τις δύο πρώτες να καταθέτουν προτάσεις που απορρίφθηκαν από την ομάδα της «αιώνιας πόλης», ενώ το καλοκαίρι του 2017 έφτασε να προβάρει τα γαλάζια της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και θα τα φορούσε αν δεν υπήρχε διαφωνία για το νόμισμα πληρωμής. Έτσι ανανέωσε ως το 2022 με τους «Ρωμαίους».

Ωστόσο η ρήτρα αποδέσμευσής του (36 εκ. ευρώ) τον καθιστά ακόμη περισσότερο... κελεπούρι, αφού το εν λόγω ποσό προσομοιάζει με... ψιχία για τις οικονομικά ισχυρές ομάδες.

«Μνηστήρες» από Αγγλία, Γερμανία κι Ισπανία

Μόνο το 2019, για εκείνον γράφτηκε ενδιαφέρον από την Αγγλία (Έβερτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), τη Γερμανία (Μπάγερν Μονάχου) και την Ισπανία (Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης). Την ίδια στιγμή, ο τεχνικός της Γιουβέντους, Μαξ Αλέγκρι, μιλά, πάντα, με θερμά λόγια για εκείνον.

Παρά τις δηλώσεις Μανωλά – ο οποίος είναι το μεταγραφικό απόκτημα της διοίκησης Παλότα που έχει μείνει περισσότερο στην ομάδα – στην Ιταλία συνεχίζουν να επίμενουν ότι το μέλλον του είναι άδηλο. Το αναφέρει η «Gazzetta dello Sport» η οποία, πέραν του δέλεαρ ν’ αγωνιστεί σε κάποιον εκ των, πιθανολογούμενων, «μνηστήρων», βάζει στην «εξίσωση» τις φιλοδοξίες του ίδιου του παίκτη, ο οποίος θέλει να βρίσκεται στη διοργάνωση των κορυφαίων. Το Champions League.

Κι εκεί μόνο σίγουρη δεν είναι η παρουσία της Ρόμα, που είναι 5η στο -4 από την 4η Μίλαν. Η, συναισθηματική, σύνδεση του Μανωλά με την Ρόμα και την πόλη είναι δεδομένη, αλλά αν το φινάλε της σεζόν δεν βρει την ομάδα του να κουνάει «σεντόνι», εκτιμάται ότι διευκολύνεται η, πολύφερνη, αποχώρηση του.