Η Σπόρτινγκ τα βρήκε με Ατλέτικο για Ζέλσον- Σε εκκρεμότητα του Ποντένσε

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας σταμάτησε να ζητάει τρελά ποσά από τις ομάδες που απέκτησαν παίκτες της ως ελεύθερους μετά τα επεισόδια στο προπονητικό κέντρο.

Η Σπόρτινγκ τα βρήκε με Ατλέτικο για Ζέλσον- Σε εκκρεμότητα του Ποντένσε

Αρκετοί παίκτες της Σπόρτινγκ εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της επίθεσης των χούλιγκαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο τέλος της περσινής σεζόν για να μείνουν ελεύθεροι και να ενταχθούν σε άλλες ομάδες. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Ντανιέλ Ποντένσε που κατέληξε στον Ολυμπιακό.

Ο πορτογαλικός σύλλογος προσέφυγε στη FIFA και στο CAS διεκδικώντας υπέρογκες αποζημιώσεις. Για τον Ζέλσον Μαρτίνς, για παράδειγμα, ζητούσε 105 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα ωστόσο κάνει διαπραγματεύσεις με τις ομάδες μήπως φτάσει σε διακανονισμό.

Με τη Γουλβς τα κατάφερε αφού ο αγγλικός σύλλογος συμφώνησε να πληρώσει 18 εκ. ευρώ για τη μεταγραφή του Ρουί Πατρίσιο. Από τον Ολυμπιακό αξίωνε αποζημίωση 60 εκ ευρώ για τον Ποντένσε αλλά ήταν ανοιχτή σε συμβιβασμό με 10 εκατ. ευρώ για να μη πάει δικαστικά.

Τώρα, σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο, τα βρήκε με την Ατλέτικο για τον Ζέλσον Μαρτίνς στα 15 εκ. ευρώ συν τον Γκανέζο μέσο Μπερνάρ Μενσά. Μετά από αυτή την εξέλιξη σε εκκρεμότητα μένουν για την Σπόρτινγκ μόνο οι υποθέσεις των Ντάνιελ Ποντένσε, Ραφαέλ Λεόν (Λιλ) και Ρούμπεν Ριμπέιρο (Αλ Αϊν).