«Πόλεμος» της Βαλένθια με τη DC Comics για τη... νυχτερίδα!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι απολύτως αληθινό: Μια ποδοσφαιρική ομάδα και ένας εκδοτικός οίκος κόμικς δίνουν μια άγρια «μάχη» με επίκεντρο μια... νυχτερίδα.

«Πόλεμος» της Βαλένθια με τη DC Comics για τη... νυχτερίδα!

Πρωταγωνιστές σε αυτό το δικαστικό, αλλά και πολιτισμικό, δράμα είναι η ισπανική ομάδα Βαλένθια και η DC Comics και στο επίκεντρο βρίσκεται το logo για τα 100 χρόνια της ομάδας.

Το σήμα της Βαλένθια, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι αυτό:

Ενώ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας, σχεδιάστηκαν δύο νέα σήματα:

Σας θυμίζει κάτι;

Ακριβώς το ίδιο φαίνεται ότι σκέφθηκε και η DC Comics στην οποία ανήκουν τα σήματα που σχετίζονται με τον Batman και απαίτησε από τη Βαλένθια να αλλάξει το επετειακό logo της.

Σημειώνεται ότι ο οίκος έχει ζητήσει και στο παρελθόν να αλλάξει το σήμα της Βαλένθια θεωρώντας ότι παραβιάζεται το trademark του Batman, ωστόσο, με το επετειακό logo η κόντρα αναζωπυρώθηκε.

Βέβαια, η Βαλένθια έχει το σήμα με τη νυχτερίδα από το 1919, ενώ το σήμα του Batman πρωτοεμφανίστηκε το 1937, όταν τον δημιούργησε ο Μπομπ Κέιν.

Ωστόσο, η Βαλένθια απέρριψε με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο το αίτημα της DC, καθώς εκπρόσωπός της σημείωσε:

«Δεν θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τη νυχτερίδα, επειδή το λέει η DC. Όταν η ομάδα έπαιζε με μια νυχτερίδα στο στήθος της φανέλας της, στην Αμερική ακόμα κυνηγούσαν βίσωνες».

Πηγή: topontiki.gr