Η «επιστροφή» του Σάμαρη και η «επόμενη μέρα» στην καριέρα του (pic)

Η αγωνιστική ανάκαμψη του Έλληνα πρώην άσου του Ολυμπιακού στη Μπενφίκα, το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του και το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον.

Η «επιστροφή» του Σάμαρη και η «επόμενη μέρα» στην καριέρα του (pic)

Το όνομά του στα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού Τύπου βλέπει καθημερινά τις τελευταίες ημέρες ο Ανδρέας Σάμαρης. Άλλωστε τόσο η αγωνιστική του ανάκαμψη όσο και η υπόθεση που αφορά το συμβόλαιό του στους «αετούς», που εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι, έχει «μαγνητίσει» την προσοχή στα Μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Την περασμένη Κυριακή ο διεθνής Έλληνας μέσος πέτυχε ένα από τα τέσσερα γκολ της Μπενφίκα σε βάρος της Μορεϊρένσε (0-4) για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος και βοήθησε την ομάδα του να επιστρέψει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όπου ισοβαθμεί με την Πόρτο. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί στο πρωτοσέλιδο της «Abola», η οποία στον τίτλο της ανέφερε «Φρέσκοι και χαρούμενοι».

Η σεζόν για τον 29χρονο χαφ από την Πάτρα δεν είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους «οιωνούς», καθώς δεν υπολογιζόταν ιδιαίτερα από τον προπονητή του, Ρούι Βιτόρια, και δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε στον πάγκο ή ακόμα και εκτός αποστολής. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως ο διεθνής άσος δεν δηλώθηκε καν στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας του για τις αναμετρήσεις του Champions League, όπου οι «αετοί» τερμάτισαν στην τρίτη θέση του πέμπτου ομίλου και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του θεσμού για να συνεχίσουν την πορεία τους στο Europa League.

Ο Μπρούνο Λάζε στη θέση του Ρούι Βιτόρια

Η απομάκρυνση όμως του Ρούι Βιτόρια από τον πάγκο τον περασμένο Γενάρη και η πρόσληψη του Μπρούνο Λάζε άλλαξε και την κατάσταση για τον παίκτη στο σύλλογο, καθώς ανέκτησε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα. Το αποτέλεσμα ήταν να μοιράσει μία «ασίστ» και να σκοράρει δύο φορές στους πέντε τελευταίους αγώνες του, δείχνοντας στους «αετούς» το δρόμο για τα θετικά αποτελέσματα.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, σήμερα ήρθε και η σειρά της «Record», η οποία ασχολήθηκε με το συμβόλαιο του πρώην άσου του Ολυμπιακού στο σύλλογο της Λισσαβώνας. Ένα συμβόλαιο που ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και μένει να φανεί πλέον αν θα ανανεωθεί ή αν ο παίκτης θα αναζητήσει νέα ποδοσφαιρική «στέγη» για να συνεχίσει την καριέρα του. Το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως ο διεθνής άσος αξιώνει ένα ποσό της τάξης των τριών εκατομμυρίων ευρώ για να «δέσει» το μέλλον του στην ομάδα και πλέον το λόγο έχει ο πρόεδρος των «αετών», Λουίς Φελίπε Βιέιρα.

Οι ευρωπαϊκές «σειρήνες»

Την ίδια στιγμή «σειρήνες» ηχούν από όλη την Ευρώπη για τον Σάμαρη. Από την Πορτογαλία η Πόρτο φημολογείται ότι κοιτάζει έντονα την περίπτωσή του, ωστόσο δεν είναι και η μοναδική που έχει ρίξει δίχτυα στο «Ντα Λουζ» για τα δικαιώματά του. Από τη Γαλλία η Λιόν βρίσκεται στη λίστα των υποψήφιων «μνηστήρων», από τη Γερμανία το όνομά του φέρεται απασχόλησε κυρίως τις Χόφενχαϊμ και Βόλφσμπουργκ, ενώ από την Αγγλία κατά καιρούς ουκ ολίγοι σύλλογοι επιδίωξαν να τον πάρουν στα μεγάλα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ. Περισσότερο απ’ όλες η Νιουκάστλ, η οποία φημολογούνταν ότι είχε ήδη έρθει σε επικοινωνία με τη Μπενφίκα για την υπόθεση του ποδοσφαιριστή.

Με δεδομένο ότι το συμβόλαιό του με τη Μπενφίκα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, ο Σάμαρης μπορεί πλέον να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει εκείνος το μέλλον του. Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ο Σάμαρης αποχώρησε πρωταθλητής από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014 με προορισμό τη Μπενφίκα και στο διάστημα της θητείας του στους «αετούς» κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, δύο Λιγκ Καπ και ισάριθμα Σούπερ Καπ Πορτογαλίας.