Ο Λυκογιάννης επέστρεψε δριμύτερος στην Κάλιαρι

Ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού, παρά τον 1 μήνα «στον πάγ(κ)ο», ήταν βασικός κι είχε ασίστ στη νίκη, 2-1, της Κάλιαρι, επί της Φιορεντίνα

Ο Λυκογιάννης επέστρεψε δριμύτερος στην Κάλιαρι


Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Φλεβάρη όταν ο Μπάμπης Λυκογιάννης είχε μπει στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης της Κάλιαρι με την Πάρμα, αντικαθιστώντας τον Λούκα Πελεγκρίνι, που είχε πρόβλημα τραυματισμού. Το ματς έληξε με νίκη των Σάρδων, 2-1. Με το ίδιο σκορ επικράτησαν οι “νησιώτες” και της Φιορεντίνα το βράδυ της Παρασκευής, όπου επανεμφανίστηκε, έναν μήνα αργότερα, με τα χρώματα τους ο, διεθνής, Έλληνας αριστερός μπακ.

Ο 25χρονος πρώην άσος του Ολυμπιακού (2011-13) - και των Εργοτέλη (2013-14), Λεβαδειακού (2014-15) όπου θήτευσε με τη μορφή του δανεισμού – μάλιστα κόντρα στους “βιόλα” ήταν στο αρχικό σχήμα της ομάδας του. Κάτι που είχε να συμβεί από τις 26 Γενάρη. Ενάμιση μήνα δηλαδή…

Έκτοτε και με εξαίρεση την αναγκαστική χρησιμοποίηση του κόντρα στους “παρμένσι” ο τεχνικός της ομάδας της Σαρδηνίας, Ρολάντο Μαράν τον είχε – κατά το κοινώς λεγόμενο – εξαφανίσει.

Πολλοί πίστεψαν ότι τον είχε “τελειώσει”. Ειδικά μετά την πολύ κακή του εμφάνιση στις 26 Ιανουαρίου στην ήττα, “με κάτω τα χέρια” (3-0), από την Σασουόλο, εκτός έδρας. Ο Λυκογιάννης που επέστρεφε, τότε, λόγω τραυματισμού, από δίμηνη απουσία (από τις 26 Νοέμβρη σ’ ένα 0-0 με την Τορίνο εντός έδρας) έπαιξε μόνο το πρώτο 45λεπτο, με τους “νεροβέρντι” και δεν ξαναβγήκε από τα αποδυτήρια.

Έχοντας εκτεθεί από τους Μπεράρντι – Λιρόλα, που “τον έβαλαν στην μέση”, μετατράπηκε σε “αποδιοπομπαίο τράγο”, μ’ αποτέλεσμα να βρεθεί στα …αζήτητα το επόμενο διάστημα.

Ο μοναχικός δρόμος του “λύκου”!

Ακούστηκε, μάλιστα, ότι θα άλλαζε ομάδα ως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, παρότι είχε αποκτηθεί, από την Αυστριακή Στουρμ Γκρατς, πριν 14 μήνες, με συμβόλαιο 4,5 ετών (600 χιλιάρικα πήρε η πρώην ομάδα του κι ο ίδιος ετήσεις απολαβές 1,4 εκ. ευρώ).

Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο Πειραιώτης μεσοαμυντικός (παίζει κι αριστερός ενδιάμεσος) επιβεβαίωσε το προσωνύμιο του “Λύκου” (από το πρώτο συνθετικό του ονόματος του) ανεβαίνοντας, υπομονετικά, τον μοναχικό κι ανηφορικό δρόμο που του επιφυλάχθηκε.
Δεν το έβαλε κάτω περιμένοντας, εναγωνίως, να του ξαναδοθεί η ευκαιρία από τον προπονητή του,

Έτσι κι έγινε. Το βράδυ της Παρασκευής, κόντρα στην ομάδα της Τοσκάνης, όχι μόνο ήταν βασικός κι αναντικατάσταστος αλλά συνδύασε την 6η του, φετινή, συμμετοχή (5η στο αρχικό σχήμα) στο Καμπιονάτο με ασίστ! Σ’ εκτέλεση φάουλ βρήκε το κεφάλι του Τσεπιτέλι κι εκείνος τα δίχτυα (66’) για το 2ο γκολ των νικητών.

Mετά το φινάλε της 3ης, διαδοχικής, εντός έδρας νίκης της Κάλιαρι ήταν από τα πρόσωπα της αναμέτρησης παραδεχόμενος: «Περίμενα την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ βασικός για μεγάλο διάστημα και είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα. Είμαι ευτυχής για την ασίστ μου και τη νίκη. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε και εκτός έδρας. Δεν πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι μου, αλλά ήταν σίγουρα το πιο σημαντικό. Η ασίστ ήταν σημαντική για την ομάδα και τους οπαδούς μας», δήλωσε ο Λυκογιάννης, που ευελπιστεί σε καθιέρωση του ως βασικός.