Συνεχίζουν 6 αγγλικές ομάδες-Μόνο ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Μπέρνλι!

Από τις επτά εκπροσώπους των Άγγλων στα εφετινά Κύπελλα Ευρώπης η μοναδική που έμεινε εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων είναι η Μπέρνλι, που αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

Συνεχίζουν 6 αγγλικές ομάδες-Μόνο ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Μπέρνλι!

Η Μπέρνλι είναι η μοναδική αγγλική ομάδα από τις επτά που ξεκίνησαν την πορεία τους στα Κύπελλα Ευρώπης την εφετινή αγωνιστική περίοδο που τελικά δεν κατάφερε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία. Μία ομάδα που αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Τότε που οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πρώτο παιχνίδι, πριν το ισόπαλο 1-1 στην Αγγλία που χάρισε την ελληνική ομάδα την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Από τους υπόλοιπους εκπροσώπους των Άγγλων όλοι συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Τότεναμ προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τέσσερις ομάδες του Νησιού πέρασαν στην 8άδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια.

Όσον αφορά το Γιουρόπα Λιγκ, πέρα από τη Μπέρνλι, Τσέλσι και Άρσεναλ παραμένουν στο θεσμό και εξασφάλισαν την είσοδό τους στα προημιτελικά. Οι «μπλε» απέκλεισαν την Ντιναμό Κιέβου, ενώ η Άρσεναλ πέρασε το «εμπόδιο» της Ρεν και βρέθηκε και αυτή στην 8άδα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Για την ιστορία, αυτή είναι και η πρώτη φορά από την περίοδο 1970-71 που έξι αγγλικές ομάδες κατάφεραν να περάσουν στα προημιτελικά μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων την ίδια σεζόν.