Κλοπ: «Η Μπάγερν δεν με χρειάζεται, ούτε εγώ αυτήν»


Η απάντηση του Γερμανού τεχνικού της Λίβερπουλ στο κολακευτικό σχόλιο του Φραντς Μπέκενμπαουερ προς το πρόσωπό του

Κλοπ: «Η Μπάγερν δεν με χρειάζεται, ούτε εγώ αυτήν»

Την επιθυμία του να δει τον Γιούργκεν Κλοπ στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου εξέφρασε ο Φραντς Μπέκενμπαουερ, για να πάρει την απάντηση από τον προπονητή της Λίβερπουλ. «Ο Γιούργκεν Κλοπ στη Μπάγερν θα ήταν κορυφαία επιλογή. Ο Γιούργκεν ήταν εκείνος που δίδαξε τους Γερμανούς πώς να παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο», είπε ο άλλοτε πρόεδρος των Βαυαρών σε συνέντευξή του πριν τον χθεσινό αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων στα προημιτελικά του Champions League, ωστόσο ο Κλοπ δεν φάνηκε διατεθειμένος να αφήσει στους «κόκκινους» για να επιστρέψει στη Γερμανία.

«Δε νομίζω ότι χρειάζεται η Μπάγερν εμένα, αλλά ούτε κι εγώ τη Μπάγερν. Όμως, είναι ωραίο όταν ο Φραντς Μπεκενμπάουερ μιλάει θετικά για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της θρυλικής ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ όταν ρωτήθηκε για το σχετικό θέμα, μετά την πρόκριση της αγγλικής ομάδας στους "8" του Champions League.

Ο 51χρονος Κλοπ όταν βρισκόταν στον πάγκο της Μάιντζ ήταν μεταξύ των υποψηφίων για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου. Παρόλα αυτά, όμως, η πρόσληψή του δεν προχώρησε και ο ίδιος ανέλαβε τα «ηνία» της Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2008.

Με την τελευταία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στη Μπουντσελίγκα, ένα Κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Γερμανίας, ενώ οδήγησε το σύλλογο και στον τελικό του Champions League την περίοδο 2012-13, όταν οι Βεστφαλοί ηττήθηκαν από τη Μπάγερν Μονάχου. Από τον Οκτώβρη του 2015 κάθεται στον πάγκο της Λίβερπουλ, την οποία φιλοδοξεί να επαναφέρει στις κατακτήσεις τίτλων.